Sosyal Medya

Güncel

'Türkiye son müttefikini kaybediyor'

Dış politika dergisi Foreign Policy, bir süredir farklı ülkelerle sıkıntı yaşayan Türkiye'nin ‘Avrupa'daki son müttefikini' de kaybettiğini savundu.



Alman Federal Meclisi'nin 1915 olaylarının ‘Ermeni soykırımı' olarak tanınması yönündeki taslağı onaylama kararının, Avrupa BirliÄŸi ve Türkiye arasındaki sığınmacı anlaÅŸması sebebiyle iyice zorlaÅŸtığını belirten dergi, “Almanya'dan, imzalanan anlaÅŸmaya önayak olan ülkeden, Türkiye'nin en önemli ticari partnerinden büyükelçiyi geri çağırmak Avrupa BirliÄŸi üyeliÄŸini isteyen Ankara için iyi bir adım deÄŸil” ifadelerine yer verdi.

Foreign Policy'ye konuÅŸan Washington'daki Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi'nden Bülent Alirıza da kararın Ankara-Berlin iliÅŸkilerine etkilerini deÄŸerlendirmek için erken olduÄŸunu söyledi: 

“Türkiye'nin dış politikasının zor bir periyottan geçtiÄŸi bu dönemde, Almanya Türkiye'nin güvenebileceÄŸi tek ülkeydi ve ona arka çıktı. Kararın Türkiye-Almanya iliÅŸkilerini etkileyeceÄŸi açık, ancak soru büyükelçinin çaÄŸrılmasının ve meclis tarafından verilen cevabın ardından neler olacağı.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.