Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suriyeli Muhalifler rejim askerlerini toplantı halinde iken vurdu!

Muhaliflerin çatı oluşumu Fetih Ordusu katil Esed rejimine darbe üzerine darbe indirmeye devam ediyor



Suriyeli muhaliflerin çatı oluÅŸumuFetih Ordusu, dün Halep kentinde baÅŸlattığı geniÅŸ çaplı operasyonlarda ÅŸuana kadar rejim ve Ä°ran destekli birliklere ağır zayiat verdirdiÄŸini açıkladı. Ã–te yandan Ä°nternete yüklenen görüntülerde bölgede yaÅŸanan çatışmalar Aksiyon Filmlerini aratmayan cinsten.
 
GeçtiÄŸimiz yıllarda örgütlenen ve Ä°dlib klentini Esed rejiminden ele geçirerek bölgede Åžeriat ilan eden muhalif Fetih ordusuna baÄŸlı birlikler, ÅŸimdi de Suriye'nin ikinci büyük kenti olarak bilinen Halep'e saldırıyor.

Dün düzenlenen saldırılarda şuana kadar bazı nokta ve köyler ele geçirilirken Fetih Ordusu kentte hızlıca ilerlediği bildirildi.
 
Suriyeli medya aktivistleri ve muhalif birliklere bakğlı sosyal medya hesaplarından yapılan açıklama ve yayınlanan görüntülerde, aralarında Nusret Cephesi,Ahraruş Şam ve Feylak eş Şam ve etkin bir kaç muhalif grubun yer aldığıFetih Ordusu, kentte muhalif çatı bileşeni Fetih Ordusunun ağır silahlarla saldırı girişiminde bulunduğu ve çok sayıda rejim askerini etkisiz hale getirdiği belirtiliyor.
 
Öte yandan kentte ÅŸiddetli çatışmaların halen devam ettiÄŸi ve birçok rejim ve Ä°ran destekli militanın muhaliflerce esir alındığı ayrıca yüklü miktarda silah ve mühimmata el konulduÄŸu ifade edildi.  
 
Ayrıca rejime ait bir silah deposu ve 3 farklı militan grubun tıplantı yaptığı esnada ateşlenen füzelerle vurulduğu görüntüler kameraya böyle yansıdı.
 
Söz konusu grup, geçtiğimiz Mayıs ayının başında da aynı bölgeye saldırı başlatmış çok sayıda rejim ve İran destekli militanı öldürüp esir almıştı.
 
 
 
 
Kaynak:Islahhaber

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.