Sosyal Medya

Dünya

Nijer'de çatışmalar: 32 ölü 15 yaralı

Poso kentinde ordu güçleri ile terör örgütü Boko Haram militanları arasında çatışmalar yaşandı.



Nijer Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Poso kentinde  Boko Haram militanlarıyla çıkan çatışmalarda 30'u Nijer, 2'si Nijeryalı olmak  üzere 32 asker hayatını kaybetti, 7'si Nijer, 8'i Nijeryalı 15 asker de  yaralandı." ifadesine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, yüzlerce Boko Haram militanının dün gece Poso  kentinde Orduya ait bir merkeze saldırı düzenlediÄŸi, askerlerin saldırıya  karşılık vererek kentin tüm bölgelerinde kontrolü saÄŸladığı da kaydedildi.

Örgütün, ülkenin güneydoÄŸusunda Diffa bölgesine baÄŸlı Yebi kasabasına  perÅŸembe günü   düzenlediÄŸi saldırıda da 8 sivil ölmüş, çok sayıda dükkan  yaÄŸmalanmıştı.

Ä°ki hafta içinde Yebi'ye ikinci kez saldıran terör örgütünün, 20  Mayıs'taki saldırısında da 6 kiÅŸi yaÅŸamını yitirmiÅŸti. Terör örgütü geçen hafta  da Bosso'da askeri üsse saldırmış, çıkan çatışmada 10 militan ölmüştü.

Çad, Nijer, Nijerya, Kamerun ve Benin, terör örgütü Boko Haram ile  mücadele kapsamında oluÅŸturulan Ortak Çok Uluslu Müdahale Gücü (FMM), Boko Haram  ile diÄŸer silahlı grupların saldırılarına maruz kalan bölgelerde güvenliÄŸin,  istikrarın ve insani yardımın saÄŸlanması için çalışıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.