Sosyal Medya

Güncel

Irak'ta şiddet: 18 ölü

Ülkenin çeşitli bölgelerinde devam eden operasyonlar ve düzenlenen saldırılarda en az 18 kişi hayatını kaybetti, 43 kişi yaralandı



Irak’ın çeÅŸitli bölgelerinde meydana gelen ÅŸiddet olaylarında aralarında asker ve sivillerin bulunduÄŸu en az 18 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi, 43 kiÅŸinin yaralandığı bildirildi.

Irak Federal Polis Åžefi Korgeneral Raid Åžakir Cevdet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, asker ve federal polis mensuplarından oluÅŸan birliklerin Enbar iline baÄŸlı Felluce ilçesinde yer alan Saklaviyye kasabasını DAEÅž’ten geri almak için düzenlediÄŸi operasyonda onlarca teröristin öldürüldüğünü söyledi. Cevdet, kasabanın kontrolünün güvenlik güçlerine geçtiÄŸi operasyonda 3 askerin hayatını kaybettiÄŸini, 11'inin de yaralandığını belirtti.

Enbar’da görevli Albay Velid ed-Duleymi ise Felluce’yi kurtarma operasyonu çerçevesinde güvenlik güçleriyle DAEÅž militanları arasında çıkan çatışmalarda 2 askerin öldüğünü, 7'sinin yaralandığını aktardı.

Enbar’daki operasyonlardan sorumlu komutan TuÄŸgeneral Ä°smail el-Mihlavi, uluslararası koalisyona baÄŸlı savaÅŸ uçaklarının söz konusu çatışmalar sırasında düzenlediÄŸi hava saldırılarında 4 teröristin öldürüldüğünü, örgüte ait bir hücreyle iki mühimmat deposunun yerle bir edildiÄŸini söyledi.

Öte yandan, Binbaşı Nadir el-Cebani, baÅŸkent BaÄŸdat’a baÄŸlı Et-Tarimiyye ilçesinde bir canlı bombanın askerlerden oluÅŸan grubun ortasında kendisini patlatması sonucunda intihar eylemcisinin yanı sıra 2 askerle 2 sivilin öldüğünü, 9'su asker 11 kiÅŸinin yaralandığını bildirdi.

Cebani, El-Mahmudiyye ilçesi ile El-Beyya bölgesinde de iki bombalı saldırı sonucu 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 14 kişinin yaralandığını ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.