Sosyal Medya

Güncel

Taliban yeni taktiğiyle güneyi kontrolüne alıyor

Afganistan Talibanı, ülkenin güneyinde yeni ve basit bir taktiğe geçti. Kırsaldan adım adım sararak bölge merkezlerini kuşatan Taliban, başkent Kabil'e doğru yürüyüşünü de başlatmış oldu



Afganistan'ın güney bölgeleri Taliban'ın kontrolüne geçerken, örgütün Kabil çevresinde de önemli kazanımlar elde ettiği belirtiyor. Taliban'ın savaş taktiği ile ilgili bir yazı kaleme alan Associated Press muhabiri Mirwais Khan, örgütün son aylarda Afganistan'daki siyasi ve askeri gücünü arttırdığı ve basit ama güçlü taktikler izlediğini ifade ediyor.

Taliban'ın savaş taktiğine değinen Mirwais Khan, "Taliban üyeleri öncelikle köye giden bir yoldaki kontrol noktasına saldırı düzenliyor. Çok sayıda polis veya askeri öldürüyor. Mühimmatların çoğuna sahip oluyorlar. Ve köyün giriş kısımlarına Taliban bayrağı asmaya başlıyorlar. Bu işlem sona erdikten sonra yola bombalar döşeniyor. Bu bombalar ve takviye olarak bırakılan küçük gruplar sayesinde, bölge merkezleri giderek, kırsaldan sarılmış oluyorlar" ifadelerini kullanıyor.

Taliban'ın geldiği köylerden birçok kişini bölgeyi terk etmek zorunda kaldığına da değinen Mirwais Khan, "Köylülerin çoğu eşyalarını bırakarak, eşekleri ile dağları aşmaya çalışıyor." diyor.

Taliban'ın savaş taktiğinin oldukça basit ancak etkili olduğunu ifade eden Khan, gelecekte Taliban'ın bölgede daha da büyüyeceğin kesin olduğunu belirtiyor.

ABD: 2015, TALİBAN İÇİN İYİ BİR YILDI

NATO'nun Afganistan'daki Kararlı Destek Misyonu Sözcüsü General Cleveland, geçtiğimiz yılın Afgan güvenlik güçleri için zorluklarla dolu olduğuna işaret ederek, "2015 Taliban için daha iyi bir yıldı" dedi.

Video konferans yöntemiyle Pentagon'a bağlanarak basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Charles Cleveland, geçtiğimiz yıl Afganistan'da yaşananların Afgan güçlerinden ziyade Afgan Talibanı'nın mevzi kazanmasına yardımcı olduğuna işaret ederek, "Sanıyorum 2015, Afganistan güvenlik güçleri için zor, Taliban için daha iyi bir yıldı" ifadelerini kullandı.

ABD'nin insansız hava aracı saldırısı sonucu öldürülen Taliban lideri Molla Ahtar Mansur'un yerine geçen Haybatullah Akundzade ile ilgili ilk kez değerlendirme yapan General Cleveland, yeni Taliban lideri ile Afganistan yönetimi arasında kısa vadede bir müzakere imkanı görmediğini belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.