Sosyal Medya

Güncel

'Esed'in danışmanını aşağılamamak için kendimi kontrol edeceğim'

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner “Esed'in danışmanı Şaban'ı aşağılamamak için kendimi kontrol edeceğim” dedi.



ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Suriye’de kuÅŸatma altındaki bölgelere karadan yapılacak insani yardımların “en iyi yol” olduÄŸunu belirterek, bunun gerçekleÅŸmesi için çabaladıklarını söyledi.

Toner, günlük basın toplantısında Suriye’de rejim güçleri tarafından kuÅŸatma altında bulunan bölgelere insani yardım ulaÅŸtırma çabalarına iliÅŸkin konuÅŸtu. Mark Toner, “BM Güvenlik Konseyi’nin konuya iliÅŸkin toplantıları devam ediyor. Biz karadan yapılacak insani yardımların en etkili yol olduÄŸunu düşünüyoruz.” dedi.

Toplantıda Toner’e, geçen ay Viyana’da yapılan görüşmelerde, kuÅŸatma altındaki bölgelere 1 Haziran’dan itibaren havadan yardımların bırakılması kararı alınmasına raÄŸmen henüz bu konuda bir adım atılmaması hatırlatıldı. Buna karşılık ise Toner, “Haziranın henüz ilk günleri içerisindeyiz, biz Dünya Gıda Programı'nın havadan yapacağı insani yardımları takip ediyoruz” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

"Buseyna Şaban'ı aşağılamamak için kendimi kontrol edeceğim"
Öte yandan Toner’e, ABD'nin yaptırım uyguladığı Suriye Devlet BaÅŸkanı BeÅŸÅŸar Esed’in danışmanı Buseyna Åžaban'ın, Washington'da düzenlenen bir toplantıya video konferans yoluyla katılarak yaptığı konuÅŸmada Daraya'da insanların açlık diye bir sorunu olmadığı ÅŸeklinde söylediÄŸi sözler yöneltildi.

Åžaban’ın sözlerine sert tepki gösteren Toner, “Bu bahsettiÄŸiniz kiÅŸiyi aÅŸağılamamak için kendimi kontrol edeceÄŸim” ifadesini kullandı.

Toner, “2012 yılından beri hiçbir gıda desteÄŸi alamayan bu insanların bir ellerinin yaÄŸda bir ellerinin ise balda olduÄŸunu savunmak yüzsüzlüktür.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.