Sosyal Medya

Güncel

Diyanet'ten teravih uyarısı

Diyanet İşleri Başkanlığı, yarın akşam itibariyle başlayacak ve Ramazan ayı boyunca sürecek Teravih namazı ile ilgili uyarıda bulundu.



Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Ramazan ayında kılınacak namazların, tutulacak oruçların usulüne uygun bir şekilde yerine getirilebilmesi için cami cemaatinden din görevlilerine kadar bütün kesimlere uyarılarda ve önerilerde bulundu.

Camide çocuk hassasiyeti üzerinde özellikle duran Görmez, “Büyüklere diyorum ki: 'eÄŸer çocukların hafızasında ve muhayyilesinde kötü iz bırakacak ÅŸekilde müdahale edecekseniz teravihinizi evinizde kılın.' Camiye gelen çocuklar ister oynasınlar ister koÅŸtursunlar. Biz, secdeye eÄŸildiÄŸinde, çocuk sırtına bindiÄŸi için secdesini uzatan bir Peygamberin ümmetiyiz." Görmez, “Åžu anda camilerin kapılarında yaz kurslarında çocuklarımızı çikolata ile karşılayan imamlarımız var" diye konuÅŸtu.

2 REKATTA BÄ°R SELAM

Teravih namazlarının iki rekatta bir selam verilerek kılınacağını söyleyen Görmez, müezzinlere de çaÄŸrıda bulunarak, “Teravih namazları sırasında aralarda söylenen çiçekli böcekli ilahiler doÄŸru deÄŸil. Aralarda sadece tekbirler, salavatlar olacak" dedi.

"BU RAMAZANDA CAMİLER ÇOCUKLARIN OLACAK"

Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı tarafından “Gel bu yaz Kur’an’ı gönlüne yaz” sloganıyla düzenlenen yaz Kur’an kursları 20 Haziran’da baÅŸlıyor. Yaklaşık 3 buçuk milyon çocuk, günde 3 saat camiye giderek cami yolunu sevgi yolu yapacak, camiler çocuk açacak.

Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığınca “Gel bu yaz Kur'an'ı gönlüne yaz" sloganıyla düzenlenen yaz Kur'an kursları 20 Haziran'da baÅŸlayacak.

Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı Yaygın Din EÄŸitimi Daire BaÅŸkanı Bünyamin Albayrak, her yıl olduÄŸu gibi bu sezon da yaz Kur'an kurslarını baÅŸarıyla gerçekleÅŸtirmeyi arzuladıklarını söyledi. “Yaklaşık 3 buçuk milyon öğrencimizi cami ve Kur'an kurslarımızda ağırlıyoruz. Yaz döneminde çocukları camiyle, caminin mihrabı, kürsüsü, minberi, imamı, müezziniyle tanıştırmak, onları Kur'an'ı, yüce dinimiz Ä°slam'ı sevdirerek eÄŸitmek istiyoruz. Yaz Kur'an kurslarımız için kitaplarımız, müfredatımız ve programlarımızı hazırladık" diyen Albayrak, şöyle devam ett:

9 HAFTA SÃœRECEK

“Yaz tatilinde çocukların hem eÄŸlenmelerini hem öğrenmelerini arzu ediyoruz. Bu nedenle yaz günlerinde 9 hafta süren bu eÄŸitimimiz günlük 3 saatten oluÅŸuyor. Bunu fazla yoÄŸunlaÅŸtırmıyoruz. Çocuklarımız günde 3 saat camiye gelsin, çünkü cami yolu onlar için sevgi yolu oluyor. Yazın 'Camilerimiz çocuk açacak' diyoruz." Bu yıl yaz Kur'an kurslarının 2 haftasının ramazana denk geldiÄŸini hatırlatan Albayrak, bu dönemde çocuÄŸun camiyle buluÅŸmasının ayrı bir önem taşıdığını, bu ortamı görmesinin çocuÄŸun manevi hayatına ciddi katkılar saÄŸlayacağının altını çizdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.