Sosyal Medya

Güncel

Bursa Orhangazi Üniversitesi ve iki öğrenci yurduna kayyum atandı

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında,Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı'na, bu vakfa ait Orhangazi Üniversitesi ve iki öğrenci yurduna Bursa 1. Asliye Hukuk Mahkemesinin kararı ile kayyum atandı.



Bursa 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, Bursa Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı Kaçakçılık, Terör ve Örgütlü Suçları SoruÅŸturma Bürosu tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruÅŸturması kapsamında, bünyesinde Orhangazi Ãœniversitesi ve iki adet öğrenci yurdu bulunan UludaÄŸ Kültür ve EÄŸitim Vakfı Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti adına tüm yetkileri kullanmak üzere kayyum atanmasına karar verdi. 

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Åžube Müdürlüğü görevlileri nezaretinde alınan güvenlik tedbirleri ile kayyum kararı Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü görevlileri ve kayyumlar tarafından vakıf yöneticilerine tebliÄŸ edildi. Görevlendirilen kayyumlar vakıf yönetimini devraldı. 

Bursa Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY'ye yönelik soruÅŸturma kapsamında, ocak ayında UludaÄŸ Kültür ve EÄŸitim Vakfı ve bu vakfa ait üniversite ile iki adreste arama yapılmış, bazı evraklara el konulmuÅŸtu. 

Operasyon kapsamında, UludaÄŸ Kültür ve EÄŸitim Vakfı, bu vakfa ait Orhangazi Ãœniversitesi ve vakfın 2008-2012 döneminde baÅŸkanlığını yapan H.C'nin Bursa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tekstil fabrikası ile Nilüfer ilçesinde H.N.A'ya ait olan ve FETÖ ile ilgili birçok evrakın saklandığı ileri sürülen binanın bodrum katında arama yapılmış, bazı evraklara el konulmuÅŸtu. 

A.K'nin baÅŸkanlığını yürüttüğü vakıf aracılığıyla, "Öğrencileri okutuyoruz" denilerek vatandaÅŸlardan yardım adı altında arsa, para, çek ve senet alındığı, çek ve senet verenlerin ödememesi durumunda mallarına icra yoluyla el konulduÄŸu, kayıt dışı olarak toplanan paraların FETÖ'ye aktarıldığı iddia edilmiÅŸti. 

Vakfın eski başkanı H.C'nin, yardım adı altında toplanan kayıt dışı paraları fabrikasında "gizli oda"da sakladığı öne sürülmüştü.

Orhangazi Ãœniversitesindeki bir odanın, vakıfta hiçbir görevi olmamasına raÄŸmen "FETÖ'nün il imamı" C.S'ye tahsis edildiÄŸi ve vakıf parasıyla "kral dairesi gibi döşendiÄŸi" iddia edilmiÅŸti. 

BURSA/AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.