Sosyal Medya

Güncel

'Kırım Tatarlarına güvenin'

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, "Ukrayna'da herkes Kırım Tatarlarından korkmuştu ama yanlış insanlardan korkmuşlar. Kırım Tatar halkına, Ukrayna'nın Kırım'daki en büyük destekçilerine daha fazla güvenmek gerekir" diye konuştu.



Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, hiçbir şeyin Rusya'nın Kırım'ı işgal ve ilhakını haklı gösteremeyeceğini söyledi.

Poroşenko düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Rusya'nın Ukrayna topraklarına saldırarak, uluslararası kuralları ihlal ettiÄŸini vurgulayan PoroÅŸenko, “Rusya saldırgan bir devlet. Rusya, kendi askeri güçleriyle Kırım'ı yasa dışı ilhak etti ve iÅŸgal halinde. Rus askeri güçleri ülkemizin doÄŸusuna saldırdı, devletimizin bağımsızlığını ve egemenliÄŸini belirleyen uluslararası kuralları, ikili ve çok taraflı anlaÅŸmaları ihlal etti. Hiçbir ÅŸey Rus askeri güçlerinin bizim topraklarımızda olmasını haklı gösteremez. Aynı zamanda, hala Rusların (Rus halkı) bize düşman olmadığını umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Poroşenko, Ukrayna'nın sayısı ne olursa olsun Rus askeri güçlerinin her türlü operasyonunu durduracak güce sahip olduğunun da altını çizdi.

"Kırım Tatar halkına güvenmek gerekir"

Kırım Tatar Özerkliğinin oluşturulması için anayasa değişikliği çalışmaları hakkındaki bir soru üzerine Poroşenko, hazırlıkların sürdüğünü belirterek şunları dile getirdi:

“Eminim, Kırım Tatar ÖzerkliÄŸinin oluÅŸumunu Kırım Tatar halkı için önceden yapmalıydık. Açıkça söylüyorum, Ukrayna'da baÅŸkanlar, iktidarlar, herkes Kırım Tatarlarından korkmuÅŸtu. Yanlış insanlardan korkmuÅŸlar. Korkmaya gerek yok. Kırım Tatar halkına, Ukrayna'nın Kırım'daki en büyük destekçilerine daha fazla güvenmek gerekir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.