Sosyal Medya

Güncel

HDP: Yadırgamadık

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Anayasa Mahkemesinin milletvekili dokunulmazlıklarına ilişkin verdiği kararın Anayasanın ruhuna aykırı olduğunu savunup, "‘Böyle bir kararın çıkmasını da yadırgamadık" dedi. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ise karar için "Anayasa Mahkemesi topu taca atmak istemiştir"



HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 1990'larda faili meçhul cinayetlere kurban giden Kürt işadamlası Adnan Yıldırım, Hacı Karay ve Savaş Buldan için Avcılar Mezarlığında düzenlenen anma programında konuşma yaptı. Ardından Gazetecilerin sorusu üzerine Anayasa Mahkemesi'nin dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde Meclis'ten geçen Anayasa değişikliği kanununun iptali için yaptığı başvuruları reddetmesini yorumladı.

“Anayasa aykırılığı nedeniyle bizlerin yaptığı baÅŸvurunun reddedilmesi baÅŸlı başına Anayasanın ruhuna aykırıdır." diyen YüksekdaÄŸ, "‘Anayasada güvence altına alınan siyaset yapma hakkına dönük bir müdahaledir’ dedik. Anayasa mahkemesinden böyle bir kararın çıkmasını da yadırgamadık. Türkiye’de bağımsız olması gereken yargı mekanizmaları toplum tarafından bütün güvenirliliÄŸini yitirmiÅŸtir" yorumunu yaptı. 

CHP'li Gök: Topu taca atmak istemiştir

CHP Grup BaÅŸkanvekili Levent Gök de, Anayasa Mahkemesi'nin red kararına iliÅŸkin "Bu kararla Anayasa Mahkemesinin görev alanını çok dar yorumladığını düşünüyorum. Açıkça anayasaya aykırı olan bu anayasaya deÄŸiÅŸikliÄŸi konusunda görev alanını geniÅŸ yorumla tarif ederek incelemesi gerektiÄŸini düşünüyorum. Gördüğüm kadarıyla topu taca atmak istemiÅŸtir Anayasa Mahkemesi" açıklamasını yaptı. 

HDP ve bazı CHP milletvekilleri, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili anayasa değişikliğine ilişkin kanunun iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Yüksek Mahkemeye başvurmuştu. Başvuruların, Anayasa'nın 85. maddesi uyarınca yapıldığı ifade edilmişti.

Kaynak: AA, DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.