Sosyal Medya

Güncel

Muhaliflere havadan silah yardımı

ABD öncülüğündeki koalisyon, Halep’in kuzey kırsalında IŞİD’in 3 yönden kuşattığı Mare kasabasındaki muhaliflere havadan silah yardımı yaptı. YPG’nin liderliğini yaptığı Suriye Demokratik Güçleri, Mumbuc kırsalında IŞİD kontrolündeki 8 bölgeyi ele geçirdi.



Ä°smini gizli tutmak kaydıyla Reuters’a bilgi veren bir muhalif komutan, koalisyon uçaklarının geçen hafta Irak Åžam Ä°slam Devleti (IŞİD) karşısında toprak kaybeden muhaliflere havadan cephane yardımı yaptığını söyledi. Suriye Ä°nsan Hakları Gözlemevi (SOHR) ise ABD’nin hem silah hem de cephane yardımı yaptığını öne sürdü.

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon, daha önce PKK’nın Suriye uzantısı PYD’nin liderliÄŸindeki Suriye Demokratik Güçleri’ne havadan silah yardımı yapmıştı. Ancak koalisyon güçleri Suriyeli muhalifler için ilk kez böyle bir adım attı.

IŞİD geçen hafta Halep’in kuzey kırsalında muhaliflerin elinde kalan en büyük ilçe Azez ile ikinci en büyük ilçe Mare arasında bulunan bazı köy ve kasabaları ele geçirerek iki bölge arasındaki baÄŸlantıyı kesmiÅŸti. Böylelikle daha önce doÄŸu ve güney yönlerinden Mare’yi kuÅŸatan IŞİD, kasabayı kuzeyden de kuÅŸatmış oldu. Mare’nin tek giriÅŸ ve çıkış yolu YPG’nin öncülüğündeki Suriye Demokrat Güçleri’nin bazen açtığı bazen ise kapattığı batı yolu oldu.

SDG Mumbuc'da ilerledi

YPG’nin liderliÄŸini yaptığı Suriye Demokratik güçleri ise Mumbuc kırsalında IŞİD kontrolündeki 8 bölgeyi ele geçirdi. 

ABD öncülüğündeki koalisyonun havadan destek verdiÄŸi operasyonda SDG, Mumbuc’un 15 kilometre güneyinde bulunan Hirbet Rus’un ve Hac Hasan köylerinin kontrolünü saÄŸladı. SDG Mumbuc’un kuzey kırsalında da toprağını geniÅŸletti.

 
 
 

Kaynak: Reuters ve Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.