Sosyal Medya

Güncel

Yeni MİT Müsteşarı kim olacak?

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın görevinden alındığı iddia edildi.



Yeni MÄ°T MüsteÅŸarı kim? Hakan Fidan'ın MÄ°T MüsteÅŸarlığı görevinden alınması sonrası akıllardaki soru yeni MÄ°T MüsteÅŸarı'nın kim olduÄŸu yönünde. 

Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlık görevinden istifası sonrası bürokrasi kulisleri yeni hükümetin kurulmasıyla birlikte MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da görevden alınacağı iddialarıyla sarsılmıştı. Ankara'dan bugün gelen son dakika haberlerine göre MİT Müsteşarı Hakan Fidan görevinden alınarak Tokyo Büyükelçiliği'ne atandı. Hakan Fidan'ın görevden alınacağı iddialarının basına sızdığı günlerde bir diğer iddia da yeni MİT Müsteşarı'nın emekli Albay Levent Göktaş olacağı yönündeydi.

HAKAN FİDAN'IN YERİNE LEVENT GÖKTAŞ GELİYOR İDDİASI

Albay Levent Göktaş, Ergenekon Davası'nda tutuklanmış ve uzun süre Silivri Cezaevi'nde kalmıştı.

Yine kulislerdeki iddialara göre, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'a yakın isimler Levent GöktaÅŸ ile bir süredir temas halindeydi. GöktaÅŸ görüşmelerde 'terörü 1 yılda bitiririm' sözü verdi ve MÄ°T'te kendi ekibini kurma ÅŸartı koydu.

YENİ MİT MÜSTEŞARI MI LEVENT GÖKTAŞ KİMDİR?

Albay Mustafa Levent GöktaÅŸ, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde çalıştığı dönemde, PKK örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkarılması ve Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinde görev aldı. Genelkurmay BaÅŸkanlığı'na baÄŸlı Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesindeki Muhabere Arama Kurtarma BirliÄŸi’nde alay komutanlığı görevinde bulundu.

TSK'DAKÄ° TEK ASKER   Yeni MÄ°T MüsteÅŸarı mı Levent GöktaÅŸ kimdir?

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 3 adet üstün cesaret ve feragat madalyasına sahip olan tek kişidir. 2004'te askerlikten emekli olduktan sonra serbest avukatlık yapmaya başladı.

7 Ocak 2009'da Ergenekon soruÅŸturmasının 10. dalga operasyonunda gözaltına alındı ve birkaç gün sonra "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklandı. Suçlamaları reddetti.

5 Ağustos 2013'te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon davasında 20 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.10 Mart 2014 tarihinde tahliye edildi.

Levent Göktaş, Rusça, İngilizce, Arapça ve Kürtçe bilmektedir.

Ä°BRAHÄ°M KALIN YENÄ° MÄ°T MÃœSTEÅžARI OLUR MU?

MÄ°T MüsteÅŸarlığı için bir süredir adı anılan bir diÄŸer isimde CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü Ä°brahim Kalın'dı. 

Ä°BRAHÄ°M KALIN KÄ°MDÄ°R ASLEN NERELÄ°?

1971 İstanbul doğumlu olan İbrahim Kalın, köken olarak Erzurum'ludur. İstanbul Üniversitesi Tarih bölümünden 1992 yılında mezun olan Kalın, islam düşüncesi ve felsefe alanındaki yüksek lisans çalışması için Malezya'ya gitmiş ve 2 yıl sonra Türkiye'ye geri dönmüştür.

Doktora çalışmaları için tekrar harekete geçmiş ve 1996 yılında doktora çalışmalarını yapmak üzere George Washington Üniversitesine gitmiştir. Eğitiminin ardından birçok ülkeye seyehat etmiş ve uluslararası konferanslarda tebliğler sunmuştur. Doktora alanı olan islam felsefesi ile ilgili yayınlanmış birçok makalesi bulunmaktadır.

Türkçe çeviri konularında da birçok kazanımı bulunan İbrahim Kalın, Japon araştırmacı Toshihiko Izutsu'nın 'İslamda Varlık Düşüncesi' kitabını Türkçe'ye çevirerek katkı sağlamıştır.

İbrahim Kalın kimdir yeni mit müsteşarı ibrahim kalın mı

Ä°BRAHÄ°M KALIN'IN PROFESYONEL YAÅžAMI

Ä°brahim Kalın, akademisyen kimliÄŸinin yanı sıra fotoÄŸrafçılığı da benimsemiÅŸ, baÄŸlama ve ney'e gönül vermiÅŸtir. 

Aynı zamanda 2005-2009 yılları arasında SETA Vakfı'nın kurucu başkanlığını da yapmıştır.

2007 yılında İslam ve Batı adlı kitabı yayımlanmıştır.

2009 yılında Dış Politikadan Sorumlu Başbakan Başdanışmanlığına getirildi.

2011 yılında Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeliğine atandı.

2012 yılında ise Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı görevini üstlendi.

İbrahim Kalın son olarak 11 Aralık 2014 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı sözcüsü olarak atanmıştır.

MÄ°T İÇİN ÜÇÜNCÃœ Ä°SÄ°M SERDAR KILIÇ ERDOÄžAN'IN UÇAÄžINDA GÖRÜŞMÜŞLERDÄ° 

Yeni MÄ°T MüsteÅŸarlığı için adı geçen bir diÄŸer isim ise Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç. 2015'te Hakan Fidan'ın milletvekili olmak için istifta etmesinin ardından Serdar Kılıç ile ErdoÄŸan arasında ilginç bir görüşme yaÅŸanmıştı. 

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın uçağı Meksika dönüşü beklenmedik bir ÅŸekilde ABD'nin Houston kentine inmiÅŸti. Yakıt ikmali yapıldığı belirtilen uçakta ErdoÄŸan, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'la bir araya gelmiÅŸti. Bu sürpriz görüşme "MÄ°T'in başına Kılıç geliyor"yorumlarına neden olmuÅŸtu. 

yeni mit müsteşarı serdar kılıç mı kimdir

SERDAR KILIÇ KİMDİR ASLEN NERELİ?

2014 Nisan ayında Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'ne atanan Serdar Kılıç, daha önce de 2 yıl Japonya'da Tokyo Büyükelçiliği görevinde bulunmuştu. Kılıç, 2010-12 yılları arasında da Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri'ydi.

Büyükelçi Serdar Kılıç, 1958 yılında Samsun'da doğmuştur. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezundur.

DışiÅŸleri Bakanlığı'na 1984'te girmiÅŸtir, çeÅŸitli diplomatik görevlerde bulunmuÅŸtur. 2006-2008 yıllarında Bakanlıkta NATO Genel Müdür yardımcısı olarak görev yapmış, 2008-2010 yıllarında Beyrut BüyükelçiliÄŸi, 2010-2012 yıllarında Milli Güvenlik Kurulu Genel SekreterliÄŸi görevinde bulunmuÅŸtur. 27 Nisan 2012-16 Nisan 2014 tarihleri arasında Tokyo büyükelçiliÄŸi görevini yürütmüştür. Nisan 2014 itibariyle de Türkiye'nin Washington Büyükelçisidir. Ä°ngilizce bilmektedir. Evli ve bir çocukludur.

SPOR BAKANI AKİF ÇAĞATAY KILIÇ'IN AMCASI

Ayrıca babası 1961-1980 yıllarında CHP Samsun milletvekilliği yapan İlyas Kılıç'tır ve kendisi Adalet ve Kalkınma Partisi Samsun milletvekili ve Gençlik ve Spor Bakanı olan Akif Çağatay Kılıç'ın amcasıdır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.