Sosyal Medya

Güncel

Temsilciler Meclisi Başkanı, Trump'ı destekleyecek

Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi Ryan, partisinin tek başkan adayı Donald Trump’ı destekleyeceğini açıkladı



ABD’de Cumhuriyetçilerin önemli liderlerinden Temsilciler Meclisi BaÅŸkanı Paul Ryan, partisinin tek baÅŸkan adayı Donald Trump’ı destekleyeceÄŸini açıkladı.

ABD’de 8 Kasım’da yapılacak baÅŸkanlık seçimleri için ön seçim süreci devam ederken, geçen ay başında Cumhuriyetçi Parti içindeki yarışta tek başına kalan emlak zengini Trump ile partinin elitleri arasındaki fikir ayrılığı, ülke siyasetinin gündemini belirleyen konuların başında geliyordu.

Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi BaÅŸkanı Paul Ryan da Trump’ın, partililerin önemli desteÄŸini alarak rakiplerini tek tek saf dışına itmesine raÄŸmen adaylığına mesafeli yaklaşıyordu. Hatta birkaç hafta önce baÅŸkent Washington’da bir araya gelen ikiliden Ryan, görüşme sonrası Trump’ı desteklemeye “henüz hazır deÄŸilim” demiÅŸti.

Ryan ancak bugün Trump’a destek vereceÄŸini duyurdu. Memleketi Wisconsin eyaletindeki Janesville gazetesinde makale kaleme alan Ryan, Trump ile fikir ayrılığı yaÅŸasa da “anlaÅŸamadıklarından daha çok ortak yönleri” olduÄŸunu vurguladı.

“Ä°nsanların hayatlarını iyileÅŸtirebilecek fikirlerimizi gerçeÄŸe dönüştürebileceÄŸine yardım edeceÄŸinden eminim.” diyen Ryan, iÅŸ adamının adaylığına “yeÅŸil ışık” yaktı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.