Sosyal Medya

Dünya

İsrail Müslümanın abdestinden de rahatsız!

Mescid-i Aksa'da ihtiyaç duyulan ve ibadetlerin rahatlıkla yerine getirilebilmesini sağlayacak bir abdest alma mahallinin yapımını durduran İsrail, işgalciliğin sınırlarını zorluyor



Ä°srail'in  Kudüs belediyesi, Ramazan ayına yetiÅŸmek üzere Mescid-i Aksa'nın Gavanime kapısında inÅŸaatına baÅŸlanan ÅŸadırvan ve tuvaletin yapımını durdurdu.

Kudüs Yüksek İslam Konseyi Başkanı, Aksa İmamı ve Hatibi Şeyh Sabri: "Adil olmayan ve Müslümanlara karşı savaş anlamına gelen bir karardır. Ramazan ve diğer aylarda Müslümanların ibadetlerini engelleyen her türlü uygulamadan işgal yönetimini (İsrail) sorumlu tutacağız"

Ä°srail resmi radyosuna konuÅŸan belediye yetkilileri, Mescid-i Aksa Vakfı'nın kendilerinden izin almadan ÅŸadırvan ve tuvaletin inÅŸaatına baÅŸladıklarını ve bu yüzden inÅŸaatı durdurduklarını savundu. 

Kudüs Yüksek Ä°slam Konseyi BaÅŸkanı, Aksa Ä°mam ve Hatibi Åžeyh Ä°krime Sabri de konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Belediyenin Mescid-i Aksa bünyesindeki iÅŸlere müdahil olmasını kınayan Åžeyh Sabri, "Bunun adil olmayan ve Müslümanlara karşı savaÅŸ anlamına gelen bir karar" olduÄŸunu belirtti. 

Mescid-i Aksa'nın ÅŸadırvan ihtiyacı 

Ä°slam'ın arınma ve temizlik dini olduÄŸunu vurgulayan ve Aksa'ya ibadet için gelen Müslümanlara saÄŸlık hizmeti veren ve abdest alma imkanı saÄŸlayan yerlere acil ihtiyaç olduÄŸunu belirten Åžeyh Sabri, "Ramazan ve diÄŸer aylarda Müslümanların ibadetlerini engelleyen her türlü uygulamadan iÅŸgal yönetimini (Ä°srail) sorumlu tutacağız." ifadesini kullandı. 

Ä°srail iÅŸgalinin olduÄŸu Batı Åžeria ve abluka altındaki Gazze'de yaÅŸayan Müslümanların bir kısmına Kudüs'e geçiÅŸ izni verilmesi ile Ramazan aylarında yüz binlerce Müslüman Mescid-i Aksa'yı ziyaret edebiliyor. Ãœlke dışından ziyarete gelen gelen Müslümanların da eklenmesiyle özellikle Cuma namazı, iftar ve ve sahur saatlerinde Aksa'nın avlusunda izdiham yaÅŸanıyor. 

İsrail, Mescid-i Aksa'nın da içinde bulunduğu Doğu Kudüs ile Batı Şeria'yı 1967'den beri işgal altında tutuyor. Aksa'nın yönetimi Ürdün'e bağlı İslami Vakıf tarafından yürütülse de, İsrail'in buraya yönelik sık sık uyguladığı müdahale ve hak ihlalleri Filistinlilerle İsrail yönetimi arasında tansiyonun yükselmesine neden oluyor.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.