Sosyal Medya

Coğrafyamız

PYD Fırat çevresinde harekete geçti

Suriye'nin Rakka ilinde DAEŞ ile çatışmaları durduran PYD, Fırat nehrine ağırlık verdi.



Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin başını çektiÄŸi güçler Fırat nehrinin çevresinde 1 belde ve 11 köyü DAEÅž'ten aldı. Ä°ki terör örgütünün Rakka'daki çatışmaları dururken, PYD ağırlığını Fırat nehrinin batısına veriyor. Ekim 2015'te ABD'nin teÅŸvikiyle kendisine yakın Kürt ve Arap grupları SDG çatısı altında toplayan PYD'nin Suriye'nin kuzeyinde Fırat nehri çevresindeki hareketliliÄŸi sürüyor. PYD bölgedeki operasyonları "SDG" adı altında yürütüyor.

Edinilen bilgiye göre, PYD'nin Fırat'ın batısında ele geçirdiÄŸi yerler arasında Ebu Kalkal beldesi, MaÅŸi, Munihal, Sakaviya, Sandaliya, Garrah, Halula ile Hirbet Ar Rus köyleri, TiÅŸrin beldesinin güneyindeki Cebel ÅžaÅŸ ve Rumeylat köyleri bulunuyor. Örgüt, Fırat'ın doÄŸusunda da Tel Osman ve Karakozak köylerinde kontrolü saÄŸladı. Bunların dışında TiÅŸrin barajının kuzeybatısındaki Necm kalesini PYD unsurları ele geçirdi.

PYD, DAEŞ KONTROLÜNDEKİ MÜNBİÇ'E SALDIRMA HAZIRLIĞINDA

Kaynaklar, PYD'nin Fırat nehrinin batısındaki Ebu Kalkal bölgesi ile MaÅŸi bölgesinde tüm kuvvetlerini topladığını ve DAEÅž kontrolündeki Münbiç'e, Hirbet Ar Rus köyü üzerinden saldırma hazırlığında olduÄŸunu bildirdi. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de Fırat çevresinde PYD ile çatışma hattındaki DAEÅž mevzilerini zaman zaman havadan vuruyor. Özellikle DAEÅž'in Cerablus'tan takviye gönderdiÄŸi ikmal yollarını hedef alan koalisyon, Münbiç'teki DAEÅž unsurlarına da dün ve bugün birer saldırı düzenledi.

AA muhabirine bilgi veren Türkmen köylerinin sakinleri de PYD güçlerinin ABD'nin havadan desteğiyle Fırat'ın doğusunda bulunan Türkmen Karakozak köyü çevresindeki stratejik öneme sahip dağların kontrolünü sağladığını bildirdi.

Kaynaklar, PYD'nin, SDG içerisindeki diğer bazı etnik unsurlar üzerinden bölgedeki Arap ve Türkmenlerin desteğini kazanmak için yoğun çaba sarf ettiğini anlattı.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.