Sosyal Medya

Güncel

Hilmi Oflaz'a anma programı

ESKADER'in düzenlediği programda Necip Fazıl'ın yakın adamlarından Hilmi Oflaz yad edilecek



Åžair ve mütefekkir Necip Fazıl Kısakürek’in “metafizik evlâdı” olarak tanınan fikir ve gönül insanı Hilmi Oflaz, Bâbıâli’de bir anma programında yâd edilecek.

(Edebiyat Sanat ve Kültür AraÅŸtırmaları DerneÄŸi (ESKADER)’nin düzenlediÄŸi programda renkli kiÅŸiliÄŸiyle tanınan Hilmi Oflaz’ı yakın dostları, yazarlar, kültür sanat çevresinin tanınmış isimleri, sevenleri ve Necip Fazıl sevenleri yâd edecek. Bu vesileyle ESKADER’in her hafta düzenlediÄŸi “Bâbıâli Sohbetleri”nin 294’ncüsü Hilmi Oflaz’a hasredildi.

Program TimaÅŸ Kitapkahve’de (Alayköşkü Caddesi, No.5 CaÄŸaloÄŸlu) 2 Haziran PerÅŸembe günü saat 18.00’de baÅŸlayacak.

1930 yılında Düzce’de doÄŸup büyüyen ve bundan tam 18 yıl önce 1998 yılında vefat eden Hilmi Oflaz, ilim, fikir ve kültür dünyasının sevilen ve sayılan bir simâsıydı. Eyüp Sultan Mezarlığı’nda üstadı Necip Fazıl’ın yanında yatıyor.

Hilmi Oflaz’ın ömrü boyunca satın alıp biriktirdiÄŸi 30 bin kitaptan oluÅŸan zengin kitaplığı, Ä°SAM Kütüphanesi’nde okuyuculara hizmet veriyor. Ä°rfan DaÄŸdelen’in Hilmi Oflaz’ın yazı ve ÅŸiirlerinden hazırlayıp yayımladığı Çile Yazılarım kitabı 2001 yılında Ä°stanbul’da yayımlandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.