Sosyal Medya

Güncel

'Mari'deki 1700 ailenin hayatından endişeliyiz'

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Suriye'de IŞİD ile PYD tarafından Halep iline bağlı Mari ilçesinde kuşatma altında tutulan yaklaşık bin 700 ailenin hayatından endişe edildiğini belirtti.



Suriye'de IŞİD ile PYD tarafından Halep iline bağlı Mari ilçesinde kuşatma altında tutulan yaklaşık bin 700 ailenin hayatından endişe edildiğini belirtti.

AA'nın haberine göre; SNHR tarafından yayınlanan raporda, Mari'nin kuzey, güney ve doÄŸudan IŞİD, batıdan ise PYD tarafından tamamen abluka altına alındığı ve kuÅŸatmanın ÅŸiddetlendiÄŸi ifade edilerek, "ÇoÄŸunluÄŸu kadın ve çocuklardan oluÅŸan abluka altındaki yaklaşık 12 bin sivilin hayatından endiÅŸe ediyoruz. Örgüt militanlarının kente yönelik bir baskın düzenlemesi durumunda, geliÅŸigüzel düzenlenecek intikam operasyonları ile geniÅŸ çaplı hak ihlallerinin gerçekleÅŸmesi konusunda yetkilileri uyarıyoruz." denildi.

"Mari ilçesinde abluka altında tutulan yaklaşık bin 700 ailenin hayatından ve bölgede bir insani felaket yaÅŸanmasından endiÅŸe edildiÄŸi"ne iÅŸaret edilen raporda, DAEÅž'in bölge sakinleri üzerine hedef gözetmeksizin bombalı saldırılar düzenlediÄŸi vurgulandı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.