Sosyal Medya

Coğrafyamız

Kürt grup PKK'ya karşı silahlandı

Suriye’de PKK'ya da, Esed rejimine de karşı olduğunu söyleyen ve kendilerine ‘Kürt Devrimciler Tugayları’ adını veren bir grup, silahlı mücadeleye başladığını açıkladı.



Suriye’de PKK'ya da, Esed rejimine de karşı olduÄŸunu söyleyen ve kendilerine ‘Kürt Devrimciler Tugayları’ adını veren bir grup, silahlı mücadeleye baÅŸladığını açıkladı. Grup tarafından 30 Mayıs tarihinde sosyal medyada bir video paylaşıldı. Videoda, bir kiÅŸi aralarında yüzleri maskeli insanların da olduÄŸu yaklaşık 30 silahlı kiÅŸiyi arkasına alarak Arapça ve Kürtçe bir deklarasyon okurken görülüyor. Rejimin ve PKK’nın, Suriye halkına karşı suç iÅŸlediÄŸini vurgulayan konuÅŸmacı, "Kürt Devrimci Tugayları" adını verdikleri silahlı grubu Suriye toprağının bütünlüğünü korumak için kurduklarını söylüyor. KonuÅŸmacı, ‘Kürt Devrimciler Tugayları’nın Suriye’deki Kürtlerin temsilcisi hâline gelmesi için genç Kürtleri kendilerine katılmaya davet etti:

"Özgür Kürtler olarak, Suriye halkını ve özellikle Kürtleri korumak için Kürt Devrimciler Tugayları grubunu kurmaya karar verdik. Bu örgütün Kürtleri temsil etmesi için Kürt halkı içindeki  tüm diÄŸer özgür insanları bize katılmaya davet ediyorum."

PKK'nın Esed için savaÅŸtığını ifade eden  konuÅŸmacı, "Onlar, Kürtleri öldüren Tahran'ın safında yer alıyor" dedi..

Videoda maskeli bir kiÅŸi de söz alarak, kamera önüne geçti ve bu gruba katılmak için Afrin’den geldiÄŸini anlattı.

PKK’nın tüm gençleri zorunlu olarak silah altına aldığını söyleyen maskeli kiÅŸi, Kürtlerin Müslüman bir halk olduÄŸunu, PKK’nın ise bu halkı Allah’tan uzaklaÅŸtırmak istediÄŸini savundu.

Ksım ayında Suriye’nin Haseki iline baÄŸlı Malikiye ilçesinde toplanan yüzlerce kiÅŸi PKK’nın Suriye kolu PYD’yi protesto etti. Örgütün, kendilerine muhalif olanları kaçırdığını, kadın ve erkekleri zorla silah altına aldığını ve ideolojilerini dayattığını söyledi.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.