Sosyal Medya

Güncel

Türkiye, Rusya'nın İdlib'deki saldırılarını kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Rus ordusuna ait savaş uçaklarının, Suriye'nin İdlib kentindeki hastane, cami ve diğer sivil hedeflere düzenlediği hava saldırılarını "şiddetle" kınadı



DışiÅŸleri Bakanlığı, Rus ordusuna ait savaÅŸ uçaklarının, Suriye'nin Ä°dlib kentindeki hastane, cami ve diÄŸer sivil hedeflere düzenlediÄŸi hava saldırılarını "ÅŸiddetle" kınayarak, "Suriye’de siyasi bir çözümü ve Çatışmaların Durdurulması Mutabakatı’nı savunduÄŸunu söyleyen Rusya Federasyonu’nun, bu ilkeleri pervasızca ayaklar altına almakta olduÄŸu açıktır." açıklamasında bulundu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Esad rejimi ve Rusya'nın, Suriye’de iÅŸlemekte olduÄŸu suçlara bugün sabaha karşı bir yenisinin daha eklendiÄŸi belirtilerek, Ä°dlib Ulusal Hastanesi, Abrar Camisi ve diÄŸer sivil hedeflere Rusya uçaklarınca saldırı yapıldığı kaydedildi.

Saldırılarda ilk belirlemelere göre 60’ın üzerinde sivil hayatını kaybettiÄŸi, yaralı sayısının da 200'e yaklaÅŸtığının tahmin edildiÄŸi ifade edilen açıklamaya şöyle devam edildi:

"Åžiddetle kınadığımız, derin infial uyandıran bu saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil ÅŸifalar diliyoruz. Suriye’de siyasi bir çözümü ve Çatışmaların Durdurulması Mutabakatı’nı savunduÄŸunu söyleyen Rusya Federasyonu’nun, bu ilkeleri pervasızca ayaklar altına almakta olduÄŸu açıktır. Rejim ve Rusya Federasyonu’nun, tarih ve maÅŸeri vicdan önünde hiçbir savunmanın aklayamayacağı ölçüdeki bu suçları karşısında uluslararası camianın üzerine düşeni daha fazla gecikmeden yerine getirmesini bekliyoruz."

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.