Sosyal Medya

Coğrafyamız

Filistin'de Fransa'nın barış girişime tepki

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Fransa'nın girişimiyle başlatılmak istenen İsrail-Filistin barış görüşmelerine karşı olduklarını açıkladı.



Filistin'de marksist temelli hareket olan Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Fransa'nın öncülüğüyle başlatılmak istenen İsrail-Filistin barış görüşmelerine karşı olduklarını açıkladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan örgüt yetkilileri, İsrail ile başlatılacak görüşmelerin 3 ve 4 Haziran'da protesto edilmesi gerektiğini belirtti. Yetkililer, görüşmelerin Filistin davasına zarar vereceğini ifade ediyor.

HAMAS: ZAMAN KAYBI OLUR

Hamas, Fransa'da İsrail-Filistin barışının ele alınacağı uluslararası bir konferans düzenlenmesinin zaman kaybından başka bir şey olmayacağını açıklamıştı.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, yaptığı yazılı açıklamada hareketin Fransa'da, İsrail-Filistin barış sürecinin görüşüldüğü bir konferans düzenlenmesine karşı olduğunu belirtti.

Konferansı "vakit kaybı" olarak nitelendiren Zuhri, "Bunu Filistinlilere karşı her gün ihlallerde bulunan İsrail hükümetine bedava hizmet olarak görüyoruz. Fransa'daki konferans ya da İsraille müzakerelerin devam etmesi için düzenlenecek herhangi bir konferans, İsrail'in hakkımızı ihlal ettiği şu dönemlerde yeni bir şey ortaya koymayacak. Bunlar ayaklanmaya karşı halkı oyalamayı amaçlıyor" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.