Sosyal Medya

Güncel

Nizami'nin oğlundan Türkiye'ye teşekkür

Bangladeş’te idam edilen Cemaat-i İslami Partisi’nin lideri Rahman Nizami’nin oğlu Muhammed Nakibur Rahman, babasının idamına gösterilen tepki nedeniyle Türkiye’ye müteşekkir olduklarını söyledi.



BangladeÅŸ’te hükümetin kurduÄŸu savaÅŸ suçları mahkemesinin kararıyla bu ay başında idam edilen muhalefetteki Cemaat-i Ä°slami Partisi’nin lideri Motiur Rahman Nizami’nin oÄŸlu Muhammed Nakibur Rahman, babasının idamına gösterdiÄŸi tepkisi nedeniyle Türkiye’ye ve CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'a müteÅŸekkir olduklarını söyledi.

Rahman, ABD’nin Maryland eyaletinin Baltimore kentinde Kuzey Amerika Ä°slam Camiasının (ICNA), Müslüman Amerikan Cemiyeti (MAS) ile ortaklaÅŸa düzenlediÄŸi, binlerce Müslümanı bir araya getiren yıllık konferansına katıldı.

Konferansta Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç’ın da katıldığı bir toplantının ardından AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Rahman, babası Nizami’nin idam edilmesinden dolayı üzüntü duyduÄŸunu ancak sonrasında gösterilen tepki ve ilgiden memnun olduklarını ifade etti.

Rahman, şunları kaydetti:

“Özellikle CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın gösterdiÄŸi tepki, Türkiye’nin BangladeÅŸ Büyükelçisini Türkiye’ye geri çağırması eÅŸsiz bir davranıştı. DiÄŸer Müslüman ülkelerin de aynısını yapmasını bekledik. ErdoÄŸan, birçok konuÅŸmasında idam cezasına karşı çıktığını belirten Avrupa BirliÄŸi’ne (AB) de tepkisini gösterdi. AB, sadece inancı nedeniyle idam edilen babam hakkında hiçbir ÅŸey söylemedi. ErdoÄŸan, AB’nin ikiyüzlülüğüne de tepki verdi. Ayrıca, birçok konuÅŸmasında Türk halkının da en samimi tepkisini dile getirdi. BangladeÅŸ halkı olarak bunun için müteÅŸekkiriz.”

BangladeÅŸ’te son olarak üç kiÅŸi hakkında daha idam cezası verildiÄŸi haberini aldıklarını belirten Rahman, bu kiÅŸilerin her an idam edilebileceÄŸini söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.