Sosyal Medya

EÄŸitim

Cizre'de bilim fuarı açıldı

Teröristlerin temizlendiği Şırnak’ın Cizre ilçesinde TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı.



Cizre Merkez Anadolu Lisesi’nde ikincisi düzenlenen TÃœBÄ°TAK Bilim Fuarı ile ilgili açıklamalarda bulunan okul müdürü Ömer Zeren, yoÄŸun bir ilgi ile karşılaÅŸtıklarını söyledi.

"GELENEKSEL HALE GETÄ°RMEK Ä°STÄ°YORUZ"

Öğretmen ve öğrencilerin özverili çalışmaları neticesinde biyoloji, kimya, fizik, tarih, coÄŸrafya ve matematik alanlarından oluÅŸan 45’e yakın proje hazırlandığını belirten Zeren,"Bu projelerimiz 110 öğrenci tarafından kurulan stantlarda sergilendi. Okulumuzda bilim fuarını geleneksel hale getirmek istiyoruz" dedi.

Cizre'de bilim fuarı açıldı

45 STANT VAR

Proje yürütücüsü ve kimya öğretmeni Aslı Erdem ise, TÃœBÄ°TAK Bilim Fuarı’nı bu yıl ikinci defa yaptıklarını belirterek, "Bu yıl fuarda 45 stant var. SokaÄŸa çıkma yasaklarının ardından öğrencilerimizin bir etkinliÄŸe ihtiyacı olduÄŸunu düşündük. YaÅŸadıkları psikolojik durumdan uzaklaÅŸmaları için böyle bir fuar yapılmasına gerek duyduk.

Cizre'de bilim fuarı açıldı

"ZOR KOŞULLARDA GERÇEKLEŞTİRDİK"

Fuarı zor koÅŸullarda gerçekleÅŸtirdik ama öğrencilerimiz çok yetenekli ve çok bilgili. Bilim fuarını kısıtlı imkanlara raÄŸmen ancak bu ÅŸekilde gerçekleÅŸtirebildik ama önümüzdeki yıllarda daha iyisini gerçekleÅŸtiririz" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.