Sosyal Medya

Güncel

Kurtulmuş'tan 'Cerablus harekatı' açıklaması

Kurtulmuş, Mare-Cerablus hattının Türkiye'ye karşı saldırıların korunabilmesi için hayati bir hat olarak belirlendiğini belirterek hatta yapılan saldırılara karşı üzerine düşeceğini yapacağını söyledi



Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamaları hatırlatılarak, Türkiye'nin ABD'ye 'Cerablus harekatı' teklif etmesi ve söz konusu harekatın detaylarının sorulması üzerine "Harekatın detaylarını paylaşamayız. Türkiye kendi sınırlarının korunmasını, kendi toprak bütünlüğü ve egemenliğinin korunmasını birinci önceliği olarak kabul etmektedir. Bunun için baştan beri ifade ettiğimiz gibi özellikle Mare-Cerablus hattı da Türkiye'ye karşı saldırıların korunabilmesi için hayati bir hat olarak belirlenmiştir. Bu hattın korunması, bu hatta Türkiye'ye karşı doğrudan hedef alan birtakım terör örgütlerinin hareketli olmamasını sağlamak için Türkiye üzerine ne düşüyorsa bunu yapmakta kararlıdır" dedi.

Kurtulmuş, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında 65'inci Hükümet'in Çankaya Köşkü'ndeki ilk Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun açıklamaları üzerinden Türkiye'nin ABD'ye 'Cerablus harekatı' teklif etmesinin ve söz konusu harekatın detayları sorulan Kurtulmuş, "Harekatın detaylarını paylaşamayız ama öncelikli olarak maalesef Suriye'de sahada her gün yeni bir oyun tabiri caizse oyun içinde oyun farklı şekillerde uygulanmakta ve maalesef bu oyunların önemli bir kısmı da Türkiye'yi rahatsız eden bir noktaya gelmektedir. Kilis'e atılan roketleri görüyorsunuz. PYD benzeri birtakım terör örgütlerinin faaliyetlerini nasıl geliştirdiğini görüyorsunuz. Türkiye kendi sınırlarının korunmasını, kendi toprak bütünlüğü ve egemenliğinin korunmasını birinci önceliği olarak kabul etmektedir. Bunun için baştan beri ifade ettiğimiz gibi özellikle Mare-Cerablus hattı da Türkiye'ye karşı saldırıların korunabilmesi için hayati bir hat olarak belirlenmiştir. Bu hattın korunması, bu hatta Türkiye'ye karşı doğrudan hedef alan birtakım terör örgütlerinin hareketli olmamasını sağlamak için Türkiye üzerine ne düşüyorsa bunu yapmakta kararlıdır. Bu anlamda da Mare-Cerablus hattı içerisinde IŞİD'in ve diğer terör örgütlerinin durdurulması da Türkiye'nin önceliklerinden biridir" diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.