Güncel
Vandalizmin perde arkasındaki 'uygar akıl'
Sokak eylemleri şehrin alt yapısına zarar vererek kamu düzenini ve işleyişini engeller. Bunun en güzel örneği Gezi Parkı eylemleriydi. Eylemlerin daha ilk gününden demokratik bir çizgiden çıkmış, şehrin alt yapısına saldırılar gerçekleşmişti. Sebebi de Türkiye'nin alt yapı yatırımlarıyla “oyun bozan” kimliği.
Star gazetesi yazarı Ardan Zentürk “Vekalet Savaşı”nın bombardıman hedefi: ALT YAPI!..” baÅŸlıklı yazısında Ukraynalı strateji uzmanı Dimitro Kuleba’nın, “Vekalet Savaşı piyano çalmak gibidir, sonuca ulaÅŸmak için çok fazla tuÅŸa basmanız gerekir. Propaganda, askeri harekatlar, ekonomik baskı, sosyal kışkırtmalar ve siyasi etki birlikte çalışır.” sözlerini aktarıyor ve alt yapının önemini vurguluyor.
Zentürk’ün yazısı şöyle devam ediyor:
Türkiye, son G-7 Zirvesi’nde de “tekrarlanmasının beklendiÄŸi” açıklanan emperyalizmin 2008 ekonomik krizinden yararlanarak üzerindeki “küresel vesayeti” devre dışı bırakıp önemli adımlar atmış bir ülke. Brezilya, Endonezya, Hindistan, Tayland gibi aynı ÅŸansı yakalamış ülkelerden ayrıldığı ana nokta, “sürdürülebilir kalkınmanın zemini” olarak adlandırılan “alt yapı yatırımlarına” düzenli kaynak ayırıp, sürdürmesi. Bu, Türk ekonomisini, muhtemel bir “ekonomik kumpas”ta ayakta tutan ve “iç pazar derinliÄŸini” yaratarak ekonomik büyümenin ulusal imkanlarla sürmesini saÄŸlayan en önemli yapı.
Alt yapı yatırımlarını gerçekleÅŸtirmemiÅŸ ekonomilerin yükseliÅŸ atakları küresel ÅŸartlara baÄŸlıdır, bu nedenle “küresel vesayetin” kontrolü altında ve ulusal manevra alanı zayıftır.
“Ãœst akıl”, Endonezya gibi kendisi için büyük pazar oluÅŸturan fakat “kolay kontrol edilebilir” yapılanmaları sever. Türkiye, özellikle son 14 yılda gerçekleÅŸtirdiÄŸi alt yapı yatırımları nedeniyle “oyun bozan” kimlik taşır. ErdoÄŸan bu gerçeÄŸi meydan konuÅŸmalarında kısaca “bizi kıskanıyorlar” diye söylüyor, hayır, aslında “rahatsızlar” kelimesi daha uygundur.
Henüz yorum yapılmamış.