Sosyal Medya

Güncel

'PKK, bölgede ABD için en kullanışlı aptal'

ABD askerlerinin YPG armalı fotoğraflarının basına yansıması geniş yankı uyandırdı. ABD’den gelen açıklamalarda askerlerin kamuflaj amacıyla YPG armalı üniforma giydiği ifade edildi. Oysa kızıl yıldız takan ABD askerleriyle, Sam Amca’ya tapan PKK’lılar birbirinin ruh eşi.



AkÅŸam Yazarı Ufuk UlutaÅŸ “ABD-PKK iliÅŸkisinin mantığı” baÅŸlıklı yazısında “Obama Yönetimi’nin açıkça yaptığı tek ÅŸey, Suriye’de ABD’nin kara gücü olmayı reddeden Türkiye’yi zora sokmak. Jeffrey Goldberg’e verdiÄŸi mülakatta Obama ‘devasa ordusunu Suriye’ye sokmayan’ Türkiye’yi gayet açık eleÅŸtirmiÅŸti. Åžu an ise ‘madem siz ordunuzu sokmadınız ben de PKK dâhil istediÄŸim her aktörle çalışırım’ diyor.” yorumunda bulundu.

Ulutaş yazısına şöyle devam ediyor:

ABD Suriye’de PKK’ya yaptığı yatırımı ÅŸimdiye kadar hiçbir gruba yapmadı. Sadece tonlarca silah deÄŸil, hava saldırıları ve PKK'lılarla omuz omuza savaÅŸan ABD askerleri, ABD’nin PKK’ya özel önem verdiÄŸini gösteriyor. Bu kadar destek olunca doÄŸal olarak PKK da DAÄ°Åž’e karşı ilerleme kaydediyor. Ä°lginç olan ise ABD’nin, marifeti kendi hava saldırılarından, silah yardımından ve özel kuvvetlerinin iÅŸtirakinden deÄŸil, PKK’dan bilmesi. Yani PKK efsanesini kendi elleriyle yaratma gayreti içerisinde.

Obama’nın kamuoyuna Suriye’ye dâhil vaat ettiÄŸi tek ÅŸey DAÄ°Åž’le mücadele. Göstermelik de olsa bir ÅŸeyler yapmak zorunda. PKK da bunun için en kullanışlı aptal. PKK, ABD’nin desteÄŸiyle kendi kendini gerçekleÅŸtirdiÄŸi hülyalarına kapılmış. ABD kendisine bir devlet kurdursun diye atmayacağı takla yok. Yani kızıl yıldız takan ABD askerleriyle, Sam Amca’ya tapan PKK’lılar birbirinin ruh eÅŸi. Åžimdilik birbirlerinin ihtiyaçlarını karşılıyorlar.

Wilson’un 100 yıl önce OrtadoÄŸu’yu berbat eden self-determinasyon projesi deÄŸil ABD’nin kafasındaki. PKK sadece Türkiye’de deÄŸil Irak, Ä°ran ve Suriye’de istikrarsızlık çıkarma potansiyeline sahip. Suriye’de ÅŸu an veya çatışmalar bittiÄŸinde ABD’nin el altında tutmak isteyeceÄŸi silahlı bir örgüt. Ãœstüne üstlük dini, imanı, kutsalı, ahlakı olmayan taklacı bir yapı. PKK, artık ABD’nin bölgesel operasyonlar için kullanacağı bir ‘Kudüs Gücü’, başına da bir Kasım Süleymani bulurlarsa deÄŸmeyin keyiflerine…

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.