Sosyal Medya

Güncel

Kılıçdaroğlu Almanya'dan mücadele mesajı verdi

Kılıçdaroğlu, CHP etkinliği için gittiği Köln'de demokrasinin kolay kazanılamayacağını ve bedel ödenmeden demokrasi gelmeyeceğini söyledi.



CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, "ÇekinmeyeceÄŸiz, korkmayacağız. Tutuklamak istiyorlarmış, tutuklamazlarsa ÅŸerefsizdirler diyorum. Neden korkacağız biz? Allah’a çok şükür ki utanacağımız hiçbir ÅŸey yok." dedi.

Kılıçdaroğlu Almanya'dan mücadele mesajı verdi

KılıçdaroÄŸlu, CHP Kuzey Ren Vestfalya (NRW) BirliÄŸi Gençlik Kolları tarafından Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen, "19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı" etkinliÄŸine katıldı.

"CUMHURİYET'İ DEMOKRASİYLE TAÇLANDIRMALIYIZ"

Burada bir konuÅŸma yapan Kemal KılıçdaroÄŸlu, Cumhuriyet’in büyük zorluklarla kurulduÄŸunu belirterek, "Cumhuriyeti kurduk, ÅŸimdi bir ÅŸey yapmamız lazım. Özgürlükçü demokrasiyle, Cumhuriyetimiz’i taçlandırmamız lazım. Bu çok önemli bir süreçtir." diye konuÅŸtu.

1919 yılının Türkiye tarihinde önemli bir yeri olduÄŸunu anlatan CHP Genel BaÅŸkanı KılıçdaroÄŸlu, "1919 Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluÅŸ fikrinin yapıldığı tarihtir. Erzurum Kongresi, Sivas Kongresi bu süreçlerin arkasından gelir. EÄŸer kendi tarihimizi bilmiyorsak, kendi tarihimizin gerekliliklerini yerine getirmiyorsak, o tarihin bize verdiÄŸi sorumluluÄŸu yerine getirmiyorsak, çocuklarımıza karşı görevimizi yerine getirmemiÅŸ oluruz." ifadelerini kullandı.

"BAÅžKANLIK SÄ°STEMÄ°NE ELEÅžTÄ°RÄ°"

Başkanlık sistemine ilişkin eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Beyefendi ÅŸimdi kalkmış 'Ben baÅŸkan olacağım' diyor. Ne demek baÅŸkan olacağım? 'Valileri ben tayin edeceÄŸim' diyor. 'Kaymakamları, büyükelçileri ben tayin edeceÄŸim, milletvekillerinin listesini ben yapacağım, kim belediye baÅŸkanı olacak ben söyleyeceÄŸim, yargı bağımsızlığı olmayacak, parlamento ayak bağı olmayacak, ben ne söylersem o olacak' diyor. O kimi iÅŸaret ederse hakim hapise atacak, kimi iÅŸaret ederse, malı götürecek. Bunun adına da baÅŸkanlık sistemi denecek. Peki izin verecek miyiz? Aç tavuk kendisini buÄŸday ambarında sanırmış. O da sanıyor ki 'Ben böyle dedim baÅŸkan olacağım'. Türkiye Odalar ve Borsalar BirliÄŸi (TOBB) Genel Kurulu’nda söyledim, iÅŸ dünyasının önünde söyledim. Bizim bedenimizi çiÄŸnemeden, bizim kanımızı akıtmadan, bizi yok etmeden amacına ulaÅŸamayacaktır."

"TUTUKLAMAK Ä°STÄ°YORLARMIÅž, TUTUKLAMAZLARSA ÅžEREFSÄ°ZDÄ°RLER"

CHP Genel BaÅŸkanı KılıçdaroÄŸlu, yargıya olan güvenin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin sarsıldığını öne sürerek, şöyle konuÅŸtu:

"Hiç kimse umutsuzluÄŸa kapılmasın, umutsuzluÄŸa kapılma hakkımız da yoktur. Buna yetkimiz de yoktur. Bedenimiz, aklımız olduÄŸu sürece bunun mücadelesini vereceÄŸiz. Mücadeleden çekinmeyeceÄŸiz, korkmayacağız. Tutuklamak istiyorlarmış, tutuklamazlarsa ÅŸerefsizdirler diyorum. Neden korkacağız biz? Allah’a çok şükür ki utanacağımız hiçbir ÅŸey yok."

Demokrasinin kolay kazanılamayacağını ve bedel ödenmeden demokrasi gelmeyeceÄŸini savunan KılıçdaroÄŸlu, "Bedel ödenecekse, o bedeli sokaktaki vatandaÅŸa ödetmeyeceÄŸiz. O bedeli gerekirse, CHP milletvekilleri olarak baÅŸta genel baÅŸkan ben, ödemeye hazır olacağız. Ne olursa olsun bedel ödemeye hazır olacağız."deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.