Sosyal Medya

Güncel

Sezai Karakoç: Fikir partileri kurulabilmeli

Yüce Diriliş Partisi'nde yeniden genel başkan seçilen Sezai Karakoç her türlü fikir partisi kurulmasının önünün açılması gerektiğini söyledi



Yüce Diriliş Partisi Genel Başkanı Sezai Karakoç, "Başkanlık sistemi ve yeni anayasa konularından önce, Siyasi Partiler Kanunu'nun değiştirilerek, her türlü fikir partisinin kurulmasına imkan verilmesinin gerekliliği üzerinde ısrarla duruyorum. Ama ne yazık ki, bu konuda bir ilerleme mümkün olamamıştır." dedi.

Karakoç, Altındağ ilçesi Hamamönü semtinde düzenlenen Yüce Diriliş Partisi 3. Olağan Büyük Kongresi'nde yaptığı konuşmada, gelinen süreçte parti olarak çok mesafe alamadıklarını ancak fikir ve duruşlarından da asla taviz vermediklerini bildirdi.

Ãœlke ve milletin, içeride ve dışarıda yaÅŸanan olaylar nedeniyle ağır bir baskıya maruz kaldığını savunan Karakoç, çekirdek halinde olsalar da geleceÄŸi güven altına almak, kalıcı kurtuluÅŸ ve diriliÅŸ atılımını gerçekleÅŸtirmek amacına, programına ve planına sahip bir hareket olduklarına deÄŸindi.

Karakoç, Türkiye'nin mevcut siyasi yapısından dolayı geniÅŸleme imkanı bulamadıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"BaÅŸkanlık sistemi ve yeni anayasa konularından önce, Siyasi Partiler Kanunu'nun deÄŸiÅŸtirilerek, her türlü fikir partisinin kurulmasına imkan verilmesinin gerekliliÄŸi üzerinde ısrarla duruyorum. Ama ne yazık ki bu konuda bir ilerleme mümkün olamamıştır. Eylemleri kanun dairesinde takip etmek gerekir. Fikirler hür, eylemler kanun dairesinde yapılabilir. Ama fikirlere sınır yoktur. Biz ise bugüne kadar, 60 yıllık çok partili dönemde hep fikirleri baÄŸladık, fikirler hala zincirlerle baÄŸlıdır." 

"SÄ°YASÄ° GERÄ°LÄ°M TOPLUM VE ÃœLKEYÄ° YIPRATIYOR"

ÇeÅŸitli faaliyetler, konuÅŸmalar ve çalışmalarla ülke çapında yavaÅŸ daa olsa içten içe bir kaynaÅŸma ve fikir birliÄŸi oluÅŸturmaya baÅŸladıklarını aktaran Karakoç, ileride ÅŸartların deÄŸiÅŸmesi durumunda, hareketlerinin ve fikirlerinin hızla yayılacağını dile getirdi.

Karakoç, geçmiÅŸte olduÄŸu gibi günümüzde de ikili parti sisteminin yaÅŸandığını iddia ederek, "Siyaset alanında var olan ÅŸiddetli gerilim, aslında toplum ve ülkeyi yıpratmayı sürdürmektedir. Çok partili dönemin başından beri devam eden bu durum, ne yazık ki halkın psikolojisinde olumsuz geliÅŸmelerin doÄŸmasında etkili olmuÅŸtur. Bu yüzden, dış iliÅŸkilerin ana ekseni deÄŸiÅŸmemiÅŸ, ülkemiz bağımlılıktan kurtulamamıştır." ifadesini kullandı.  

Konuşmaların ardından yapılan oylamada, mevcut 64 delegenin tamamının oyunu alan Karakoç, 3'üncü kez Yüce Diriliş Partisi Genel Başkanı oldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.