Sosyal Medya

Güncel

Ermenekte maaş alamayan madenciler iş bıraktı

Ermenek'te 75 madenci dört aydır maaş alamadığı gerekçesiyle iş bıraktı



Karaman’ın Ermenek Ä°lçesi’nde özel bir ÅŸirkete ait kömür ocağında çalışan 75 işçi, 4 aydan bu yana ücret alamadıklarını ileri sürerek iÅŸ bıraktı.

Ermenek’e baÄŸlı Pamuklu Köyü yakınlarında 2014 yılı Ekim ayında 18 işçinin öldüğü maden faciasının meydana geldiÄŸi ocağın ruhsat sahibi Ermenek Cenne Linyit Kömürü Åžirketi’ne ait 3 numaralı kömür ocağında 3 vardiya olarak çalışan 75 işçi, 4 aydan bu yana ücret alamadıklarını öne sürerek iÅŸ bıraktı. İşçiler, 3 gün iÅŸe gelmedikleri zaman iÅŸ akitleri sonlandırılacağı için maden ocağının önünde toplandıklarını dile getirdi. İşçiler adına konuÅŸan Mehmet Davarcı, 4 aydan bu yana ücret alamadıklarını, bugüne kadar geçimlerini sürdürmeye çalıştıklarını ancak ekonomik olarak dayanacak güçleri kalmadığı için iÅŸ bırakma kararı aldıklarını belirtti. Davarcı, ÅŸunları söyledi:

"Patronlarımız bu zamana kadar çıkan kömürü satamadıklarını ve para kazamadıklarını söylüyorlardı. Biz de idare ediyorduk. Ama dayanacak gücümüz kalmadı. Ev kiramızı ödeyemiyoruz. Bakkala borçlarımız birikti. Bizimle ilgilenen kimse yok. Ä°ÅŸletme yetkilileri maaşımızı isteÄŸimiz zaman ‘Paramız olduÄŸunda yatıracağız’ deyip çekip gidiyorlar. Kömür satamadıklarını söyleyerek maaÅŸlarımızı vermiyor. Bu iÅŸe bir çözüm bulunmasını istiyoruz."

Biriken 4 aylık ücretlerini alıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini dile getiren işçi temsilcisi Davarcı, "Gerekirse Zonguldak’taki madenci arkadaÅŸlarımız gibi ocağın içerisine girip çıkmamayı düşünüyoruz" dedi. Bireysel kredi borçlarının bulunduÄŸunu, ev kiralarını ödeyemediklerini ve borçlarının biriktiÄŸini dile getiren diÄŸer işçiler de yetkililerin bir an önce sorunlarının çözümü için yardım etmesini istedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.