Sosyal Medya

Dünya

ABD'nin uygunsuz dediği YPG arması hâlâ üniformalarda

IŞİD karşıtı koalisyonun sözcüsü Warren'ın, "Düzeltmek için gerekli adım atıldı" dediği YPG armalı üniformaların giyilmeye devam edildi.



ABD ile Türkiye arasında Suriye'deki Amerikan askerlerinin 'YPG armalı kamuflaj' giymesi nedeniyle gerilim yaÅŸanırken, Reuters haberajansı dünyaya ilginç bir fotoÄŸraf servis etti.

GÖĞÜSTE YPG ARMASI, ELDE ABD BAYRAĞI

Ä°ngiliz haber ajansı, Rakka’nın kuzeyinde IŞİD’e yönelik operasyonda YPG güçleriye savaÅŸan bir ABD askerini elinde ABD bayrağıyla yansıtan bir fotoÄŸraf paylaÅŸtı.

Fotoğraftaki ABD askerinin göğsündeki YPG armasını çıkarmadığı görülüyor.

ABD'nin uygunsuz dediği YPG arması hâlâ üniformalarda

Ana omurgasını YPG güçlerinin oluÅŸturduÄŸu Suriye Demokratik Güçleri, IŞİD’in kalesi niteliÄŸindeki Rakka’nın kuzeyinde terör örgütüne yönelik operasyona devam ediyor.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, harekâta havadan destek verirken, bölgede ABD ordusuna mensup özel kuvvet askerleri de bulunuyor.

"YPG ARMALARI SÖKÜLECEK"

IŞİD’e karşı yürütülen operasyonun sözcüsü Albay Steve Warren ise askerlere üniformalarındaki YPG armasını sökme emri verildiÄŸini söyledi. Warren, “YPG armalarını taşımaları yetkileri dahilinde deÄŸil ve uygunsuz. Düzeltmek için gerekli adım atıldı. Bölgedeki askeri ortaklarımız ve müttefiklerimizle bunun için iletiÅŸime geçtik” diye konuÅŸtu.

TÃœRKÄ°YE'DEN SERT TEPKÄ°

CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan, dün Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, ABD’nin YPG ve PYD’ye verdiÄŸi desteÄŸi kınadığı söylemiÅŸti. DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, ABD özel kuvvet askerlerinin YPG armalı üniformalar giymelerine, “Müttefikimiz olan bir ülkenin YPG arması kullanması kabul edilemez. Bu çifte standarttır, iki yüzlülüktür”ifadesiyle tepki göstermiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.