Sosyal Medya

Güncel

Kazakistan'da darbe girişimi önlendi iddiası

Kazakistan'da düzenlenen protestoların bir darbe girişimi olduğu ve engellendiği öne sürüldü



Kazakistan’da arazi ile ilgili yasa tasarısı protestoları kisvesi altında darbe planlandığı ve giriÅŸimin sonuçsuz kaldığı iddia edildi.

Kazakistan Başsavcısı yaptığı açıklamada bazı kişilerin kitlesel toplantılar yasasını görmezden geldiğini ve yasadışı eylemlere katılmak için insanları provoke etmeye çalıştıklarını savundu.

BaÅŸsavcı, “Onların nihai hedefi Arazi Kanunu deÄŸiÅŸtirmek veya barışçıl protesto yapmak deÄŸil, etnik nefreti körükleyerek sosyo-politik durumun istikrarsızlaÅŸtırmak ve iktidarı ele geçirmek idi” dedi.

BaÅŸsavcı açıklamasında ayrıca provokatörlerin ayaklanmanın ÅŸiddet, yaÄŸma ve insanı kayıplara yol açabileceÄŸinin farkında olduklarını belirtti. BaÅŸsavcı "Bu tür olayların açık sonuçları Libya, Suriye, Mısır ve post-Sovyet ülkelerinin bazılarında görülmüştür” ifadelerini kullandı.

Kazakistan Başsavcılığı açıklamasında yasadışı gösteriler ve provokasyonları organize eden kişiler hakkında cezai soruşturmaların başlatıldığını da bildirdi. Bu soruşturmalar çerçevesinde yasadışı eylemleri finanse eden kaynakların araştırıldığı da belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.