Sosyal Medya

Güncel

Muhalifler dört köyü IŞİD'den aldı

Azez'de IŞİD'le çatışan muhalif gruplar dört köyü alırken Mari'de de örgütü püskürttü



Suriye'de muhalif birliklerin Halep'in Azez ilçesinin doÄŸusunda 4 köyün kontrolünü IŞİD'den geri aldığı ve örgütün Mari ilçesine düzenlediÄŸi operasyonu da geri püskürttüğü bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, muhalif birlikler, Azez'in doÄŸusunda yer alan Nidde, Sindif, Niyara ve Tatiye köylerini yoÄŸun çatışmaların ardından IŞİD'den geri aldı.

Azez'in güneydoÄŸusundaki Kel Cibrin ile Kafr Kelbin beldeleri çevresinde de muhaliflerle örgüt arasında çatışma yaÅŸandığı ifade edildi.

MARİ'DE 30 IŞİD MENSUBU ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan IŞİD'in Halep'in Mari ilçesine ağır silahlarla üç koldan operasyon düzenlediÄŸini belirten kaynaklar, muhaliflerin ilçe içinde ve çevresindeki çatışmalarda 30 IŞİD mensubunu Ã¶ldürdüğünü, iki kiÅŸiyi de esir aldığını kaydetti. 

Muhaliflerin bomba yüklü 4 aracı ilçeye ulaÅŸmadan imha ettiÄŸi ve Ã¶rgüte ait personel taşıyıcı bir zırhlı aracı da ele geçirdiÄŸi aktarıldı.

IŞİD dün Kel Cibrin ve Kefr Kelbin beldeleri ile Niyara, Sindif, Feriziye, Tatiye ve Tel Hüseyin köylerini ele geçirmiÅŸti. IŞİD'in bölgeye rastgele havan toplarıyla saldırması sebebiyle sınır hattına yakın Sicco, Niyara ve Hilal çadır kentlerinde barınan sivillerden yaklaşık 8 bin kiÅŸi de bulundukları yerleri terk ederek daha güvenli olan iç kesimlere yönelmiÅŸti.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.