Sosyal Medya

Güncel

Putin Türkiye'den özür bekliyor

Resmi ziyaret için Yunanistan'ın başkenti Atina'da bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Türkiye hakkında açıklamalarda bulundu



Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin Türkiye ile iliÅŸkileri geliÅŸtirmek istediklerini belirterek, "Ä°liÅŸkileri mahveden biz deÄŸildik. Türkiye’yle iliÅŸkileri geliÅŸtirmek istiyoruz ama giriÅŸim Ankara’dan gelmeli” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Atina'da gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Putin, Romanya ve Polonya'da ABD'nin kurduğu füze kalkanları konusunda, "Romanya halkı namluların kendilerine dönmesinin nasıl bir şey olduğunu anlayacak. Bunun aynısı Polonya için de geçerli" diye konuştu.

Füze kalkanının Rusya'nın güvenliğine karşı açık bir tehdit olduğunu savunan Putin ilk adımı kendilerinin atmadığını ve yalnızca ABD'nin hareketlerine karşılık verdiklerini savundu.

"TÜRKİYE'DEN ÖZÜR DUYMADIK"

Basın açıklamasının ardından Rus Su-24 uçağının düşürülmesinin ardından gerginleşen Rusya-Türkiye ilişkileriyle ilgili bir soruyu yanıtlayan Rusya lideri, "Türkiye'yle iletişim içindeyiz, ama henüz düşürülen Rus uçağıyla ilgili özür sözleri duyamadık. Ankara'dan somut adımlar bekliyoruz" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.