Sosyal Medya

Güncel

Ukrayna'dan Rusya'ya borç davası

Ukrayna, Rusya’ya Londra Yüksek Mahkemesi’nde karşı dava açtı



Ukrayna’nın, kamuoyunda ‘Yanukoviç borcu’ olarak bilinen alacak ile ilgili olarak Londra Yüksek Mahkemesi’nde Rusya’ya karşı dava açtığı bildirildi.

Ukrayna DışiÅŸleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığının yaptığı ortak açıklamada, davanın eski Ukrayna Devlet BaÅŸkanı Viktor Yanukoviç yönetiminin Rusya’dan aldığı 3 milyar dolarlık borç ile alakalı Ukrayna aleyhinde ÅŸubat ayında açılan davaya karşılık olduÄŸu belirtildi.

Borç anlaÅŸmasının geçerli olmadığı ve Ukrayna mevzuatında yeri olmadığı için davanın açıldığı ifade edilen açıklamada, ayrıca söz konusu borç iÅŸleminin Rusya’nın Ukrayna’nın Avrupa BirliÄŸi ile ortaklık anlaÅŸması imzalamasını engellemeye yönelik giriÅŸim olduÄŸu kaydedildi.

Eski Devlet BaÅŸkanı Viktor Yanukoviç döneminde Ukrayna, Rusya'dan 15 milyar dolarlık kredinin ilk dilimi olarak 3 milyar dolar almıştı. Rusya, kamuoyunda "Yanukoviç borcu" olarak da bilinen kredinin ödenmesini istemiÅŸti. Ukrayna hükümeti, Rusya’ya olan 3 milyar dolarlık kredi borcunu geri ödeyemeyeceÄŸini açıklayarak, moratoryum ilan etmiÅŸti. Rusya, 3 milyar dolarlık kredi alacağını tahsil etmek için uluslararası Londra Yüksek Mahkemesine baÅŸvurmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.