Sosyal Medya

Güncel

Sağlık Bakanlığı'ndan Diyarbakır açıklaması!

Sağlık Bakanlığınca, Diyarbakır'da devlet hastanesinde görevli personel tarafından "teröristlerin gizlice tedavi edildiğine" ilişkin iddialar üzerine soruşturma başlatıldığı ve ismi geçen personel hakkında suç duyurusunda bulunulduğu duyuruldu.



SaÄŸlık Bakanlığınca, Diyarbakır'da devlet hastanesinde görevli personel tarafından "teröristlerin gizlice tedavi edildiÄŸine" iliÅŸkin iddialar üzerine soruÅŸturma baÅŸlatıldığı ve ismi geçen personel hakkında suç duyurusunda bulunulduÄŸu duyuruldu.

Bakanlık tarafından, bugün bir gazetenin manÅŸetinde yer alan "Teröristleri Gizlice Tedavi Ettik" baÅŸlıklı haberdeki iddialarla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, haberdeki iddiaların Bakanlık Denetim Hizmetleri BaÅŸkanlığınca ihbar olarak kabul edilerek müfettiÅŸ görevlendirildiÄŸi ve soruÅŸturma baÅŸlatıldığı belirtildi. Haberde isimleri geçen personel hakkında Diyarbakır Kamu Hastaneler BirliÄŸi Genel SekreterliÄŸi tarafından da Diyarbakır Cumhuriyet BaÅŸsavcılığına suç duyurusunda bulunulduÄŸu ifade edilen açıklamada, soruÅŸturmanın tamamlanmasının ardından kamuoyunun bilgilendirileceÄŸi kaydedildi. Söz konusu haberde, Selahaddin-i Eyyubi Devlet Hastanesinde görevli bir hemÅŸirenin, bazı saÄŸlık personelinin gözleri kapatılarak hastaneden çıkarıldığı ve aranan bir teröristin tedavisi için Sur'a götürüldüğü, ilaç temin edildiÄŸi ve bazı teröristlerin röntgen ve tomografi çekimlerinin kayıt altına alınmadan yapıldığı, ayrıca bir baÅŸka çalışanın, bir polis ve uzman çavuÅŸa müdahale edilmediÄŸi için ÅŸehit olduklarına iliÅŸkin iddialara yer verilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.