Sosyal Medya

Dünya

Fransa'da kaos

Fransa'da büyüyen grev dalgası en çok turistleri ve EURO 2016'yı takip edecek taraftarları etkileyecek.



Fransa’da yeni çalışma yasasına yönelik grev dalgası büyüyor. Hükümetin Parlamento’yu devre dışı bırakarak doÄŸrudan Senato’ya gönderdiÄŸi çalışma yasasında öngörülen kemer sıkma politikaları ve hak kayıplarına karşı baÅŸlatılan grevler büyüyor.

TANKER GEÇİŞ YOLLARINA BARİKATLAR KURULDU

Fransa'daki 12 bin benzinlikten 2 bin 400'ünde benzin kalmadı, ülkedeki 8 rafinerinin hepsinde grev var. Ãœlkede bazı benzinlikler önünde kuyruklar oluÅŸurken, bazı benzinlikler de yakıt olmadığı için benzin pompalarının üzerine "Benzin yok" uyarısı astı.

Fransa'da kaos

Ulaştırma Bakanlığı, Fransa'daki 12 bin benzinlikten 2 bin 400'ünde benzin kalmadığını kaydederken, yaşananların stok sıkıntısından değil nakliyeden kaynaklandığını bildirdi. Eylemciler benzin tankerlerinin güzergahlarına barikatlar kuruyor. Bu yüzden ülkedeki benzin kıtlığı giderek büyüyor.

Fransa'da kaos

Fransa'da kaos

Fransa'da kaos

TURÄ°STLER ORTADA KALDI

Her yıl 100 milyon turisti ağırlayan Fransa'da yaşanan kaostan en çok etkilenenler de turistler oldu. Benzin ve ulaşım sıkıntısı nedeniyle bulundukları bölgelerde mahsur kalan turistler çaresizlik içinde. Ayrıca zaman zaman eylemcilere yönelik sert polis müdahaleleri de turistleri olumsuz etkiliyor.

Fransa'da kaos

EURO 2016 TEHLÄ°KEDE

Åžu an devam eden grevlere ek olarak 2 Haziran’dan itibaren yani Euro 2016 Futbol Åžampiyonası baÅŸlamadan bir hafta önce Paris metro ve yerüstü trenleri ile diÄŸer demiryolu hatlarında haftada iki günden fazla süresiz grevler baÅŸlatılacağı açıklandı.

Fransa'da kaos

Fakat UEFA'dan konuya ilişkin resmi bir açıklama henüz yapılmadı. EURO 2016'yı izlemek için Fransa'ya akın edecek taraftarlar ise tedirgin.

GAZETELERDE HABER YOK

Fransa'da yeni çalışma yasa tasarısını protesto için bugünkü ulusal gazetelerin basımı ve dağıtımı yapılmamasından dolayı gazete standları boş kaldı. Fakat gazetelerin basılsa bile yayıncılar ülkede yaşanan olayları görmüyor.

Fransa'da kaos

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.