Sosyal Medya

YaÅŸam

Ramazan pidesi fiyatları açıklandı

Ramazan ayının yaklaştığı son günlerde Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, pide fiyatlarının geçen yılla aynı olacağını söyledi.



Türkiye Fırıncılar Federasyonu BaÅŸkanı Halil Ä°brahim Balcı, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Yönetim,Denetim Ve Ä°stiÅŸare Kurulu Akdeniz,DoÄŸu Anadolu Ve GüneydoÄŸu Anadolu Bölge Toplantısı’nda KahramanmaraÅŸ’ta pide fiyatlarını açıkladı. Türkiye Fırıncılar Odası BaÅŸkanı Balcı, pide fiyatlarının geçen yılla aynı olacağını söyledi.

Tüm ülkede Ramazan ayında pide fiyatlarının kilogram fiyatının 6 liranın üzerinde olmayacağı konusunda mütabakata vardıklarını kaydeden Balcı, şöyle konuştu:

"Ãœlkede uygulanacak olan ekmek fiyatının Türkiye Fırıncılar Odası Yönetim Kurulu olarak deÄŸerlenderdik. Oda baÅŸkanlarımızla yapmış olduÄŸumuz istiÅŸare sonucunda 2016 yılında Ramazan ayında uygulanacak olan pide fiyatının kilogramının 6 liradan fazla olmaması konusunda Mayıs ayında genelge yaptık. Bundan önce olduÄŸu gibi bu yıl da odalarımızın bu genelge doÄŸrultusunda hareket edeceÄŸine kimsenin kuÅŸkusu olmasın. Bizim bu açıklamış olduÄŸumuz bu azami kilogramı 6 lira olan fiyat, geçen yıl açıkladığımız fiyatla aynı. Yani geçen yıl Haziran ayının 12’sinde Federasyon toplantısında açıkladğımız ‘kilogramı 6 liradan fazla olmayacak’ ifadesinin aynısını kullanıyoruz. Dolayısıyla girdilerimizde bir artış olmasına raÄŸmen fırınc ı esnafımız halkımızın temel gıdası olan Ramazan ayına mahsus olan pide alırken zorluk yaÅŸamaması açısından bir deÄŸiÅŸikliÄŸe gidilmedi. Geçen sene ile aynı olan fiyat tüm ülkede uygulanacak. Oda baÅŸkanlarımız maliyet hesabını yaparken bunu dikkate alarak hesaplarını yaptılar. Ä°lgili olan esnaf odasından tarifesini alırken bu anlamda bu bazda fiyatlarını alacaklar. 6 liranın olmaması konusunda genelgemizi yaptık. Geçen yılla bu yılki pide fiyatlarında bir deÄŸiÅŸiklik söz konusu deÄŸil."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.