Sosyal Medya

Dünya

Göç Örgütü: Akdeniz'de mülteci ölümleri azaldı

Uluslararası Göç Örgütü Sözcüsü Joel Millman, Türkiye ile Avrupa Birliği arasında imzalanan anlaşmalar sonrasında Akdeniz'de mülteci ölümlerinin azaldığını duyurdu.



Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Sözcüsü Joel Millman, Türkiye ile AB arasında imzalanan anlaşma sonrası Avrupa'ya mülteci yoğunluğunun azaldığını ve son 26 gündür hiçbir mültecinin Ege Denizi'nde boğulmadığını açıkladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan IOM Sözcüsü Joel Millman, "Bu yıl 200 bine yakın sığınmacı deniz yoluyla Avrupa'ya ulaşmayı başardı. Ama nisan ayında sadece 3 bin 650 ve mayıs ayının ilk üç haftasında ise sadece bin 15 sığınmacı Ege Denizi'ni geçerek Avrupa'ya gidebildi. Türkiye'den Yunanistan'a deniz yoluyla ulaşan sığınmacı sayısı mayıs ayında günlük ortalama 50'nin altına düştü" dedi.

Milllman ayrıca, Avrupa'ya göç yolundaki bin 370 sığınmacının boğulduğunu ve geçen yıla göre bu rakamın yüzde 24 daha az olduğunu açıkladı.

Ege Denizi'nde bu yıl ilk 4 ay boyunca Türkiye'den Yunanistan'a geçmeye çalışırken 400 sığınmacının boğulduğunu hatırlatan Millman, "Bu yıl mayıs ayının ilk üç haftası boyunca Ege Denizi'nde, Türkiye'den Yunanistan'a geçmeye çalışırken boğulan bir sığınmacı yok. Ege Denizi'ndeki sığınmacı ölümleri sona erdi" ifadelerini kullandı.

IOM'ye göre, 2015 yılı deniz yoluyla Avrupa'ya ulaşmaya çalışan sığınmacılar için en ölümcül yıl oldu. Geçen yıl bir milyondan fazla sığınmacı Avrupa'ya ulaştı ve 3 bin 771 sığınmacı ise denizde hayatını kaybetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.