Sosyal Medya

Dünya

Obama Hiroşima için özür dilemeyecek

Obama sözde Ermeni soykırımına "büyük felaket" dedi, Hiroşima için "siyasiler savaşta her türlü kararı alabilir" savunması yaptı.



Amerika BirleÅŸik Devletleri (ABD) BaÅŸkanı Barack Obama, ABD, Almanya, Fransa, Japonya, Ä°ngiltere, Kanada ve Ä°talya’dan oluÅŸan G7 Zirvesi’ne katılmak üzere Japonya’ya gitti.

Obama, dış politika, iklim değişikliği ve enerji, genişleme, kaliteli alt yapı yatırımı gibi konuların ele alınacağı zirveye, son kez ABD Başkanı olarak katılacak.

Bu yıl 42’incisi düzenlenen ve 2 sürecek zirveye Japonya ev sahipliÄŸi yapıyor.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Japonya'da gerçekleştirilecek G7 Liderler Zirvesi öncesinde ABD Başkanı Barack Obama'yı Ise- Jingu Tapınağı'nda karşıladı.

Obama Hiroşima için özür dilemeyecek

Obama Hiroşima için özür dilemeyecek

 

"HİROŞİMA İÇİN ÖZÜR DİLEMEYECEĞİM"

Obama Cuma günü HiroÅŸima’ya tarihi bir ziyaret gerçekleÅŸtirecek. HiroÅŸima’ya giden ilk ABD BaÅŸkanı olacak olan Obama buraya atom bombası atılması nedeniyle özür dilemeyeceÄŸini, konunun tarihçiler tarafından incelenmesi gerektiÄŸini açıkladı.

Obama kendisine yöneltilen özür dileyecek misiniz sorusuna “Hayır, savaÅŸ sırasında siyasi liderler her türlü kararlar alabilir. Tüm liderler zor kararlar almak zorundadır özellikle de savaÅŸ sırasında” ÅŸeklinde yanıt verdi.

Obama Hiroşima için özür dilemeyecek

120 BÄ°N JAPON HAYATINI KAYBETTÄ°

ABD, 6 AÄŸustos 1945’te HiroÅŸima’ya tarihin ilk atom bombasını fırlatmış, kentin neredeyse tamamı yerle bir olurken, ilk anda 80 bin kiÅŸi yaÅŸamını yitirmiÅŸti. Üç gün sonra da Nagazaki’ye atom bombası atılmış, 40 bin kiÅŸi ölmüştü. Japonya, bombalı saldırıların ardından bir kaç gün sonra Ä°kinci Dünya Savaşı’nda yenilgiyi kabul etmiÅŸti.

Obama Hiroşima için özür dilemeyecek

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.