Sosyal Medya

Dünya

California'da Trump karşıtı gösteride 8 gözaltı

California’nın Anaheim şehrinde Trump'ı protesto için düzenlenen gösteride 8 kişi gözaltına alındı



ABD'de Cumhuriyetçi Parti’nin baÅŸkan adayı Donald Trump karşıtlarının California’nın Anaheim ÅŸehrinde düzenlediÄŸi protestoda 8 kiÅŸi gözaltına alındı.

ABD’de kasım ayında yapılacak baÅŸkanlık seçimi için yarış devam ederken yaptığı açıklamalarla tepkilere neden olan Cumhuriyetçi aday Donald Trump, kampanya için gittiÄŸi California’da protestolarla karşılandı.

California eyaletine baÄŸlı Anaheim ÅŸehrinde destekçileriyle buluÅŸan Trump’ın, Anaheim Kongre Merkezi’nde yapacağı konuÅŸma öncesi, Cumhuriyetçi adayın destekçileriyle Trump karşıtları arasında arbede çıktı. Polisin zorlukla kontrol altına aldığı eylemlerde protestocular ve güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 8 kiÅŸi gözaltına alındı.

Donald Trump’ın konuÅŸmasını tamamlayıp Kongre Merkezi’nden ayrılmasına raÄŸmen alanda kalmakta ısrar eden ve polise taÅŸla karşılık veren göstericiler güvenlik güçlerinin müdahalesiyle alandan uzaklaÅŸtırıldı.

"MEKSÄ°KALILARI SEVÄ°YORUM"

Yakınları göçmenler tarafından öldürülen bir grup Trump destekçisinin açılış konuşmasını yaptığı Anaheim programında, Trump, konuşmasının önemli bir bölümünü göçmenlere ayırdı.

Salonda bulunan “Latinler Trump’ın yanında” yazılı bir pankartı iÅŸaret eden Trump, “Hepiniz yasal olarak buradasınız. Ä°ÅŸiniz var, evleriniz var ve sonsuza dek sizin olarak kalacak. Sınırı yasa dışı olarak geçen, nereden geldiÄŸi belli olmayan kiÅŸiler asla iÅŸlerinizi elinizden alamayacak” dedi.

Meksikalıları sevdiÄŸini söyleyen Trump, "Bu ülkede yasal olarak bulunanlar çılgınca bana oy verecek. Åžu Meksikalılara bir bakın, hepsi Trump’a oy veriyor" dedi.

Kongre Merkezi’ndeki konuÅŸması sırasında, güvenliÄŸi atlatarak içeri girmeyi baÅŸaran bir protestocuyla da tartışan Trump, protestocuya “Bu ülkede olabileceÄŸiniz en güvenli yer Trump mitingi” sözleriyle karşılık verdi.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.