Sosyal Medya

Coğrafyamız

PKK, yamaç paraşütçülerine havadayken ateş açtı

Kuzey Irak’ta PKK’nın bulunduğu bölgede eğitim uçuşu yapan iki paraşütçüye ateş açıldı.



Bölgede 20 Mayıs’ta meydana gelen olayda Wisam Nona ile eÄŸitim verdiÄŸi Ömer Al-Qaralosy, PKK’lıların açtığı ateÅŸ nedeniyle yere inmek zorunda kaldı. 7 yıldır Duhok’un Metan Dağı’nda yamaç paraşütü eÄŸitimi veren Hıristiyan Kürt Wisam Nona önce darp edildi, ardından 3 kurÅŸunla vuruldu. Kürt paraşütçü, hastaneye kaldırıldı.

‘BEN PARAŞÜTÇÜYÃœM’ DEDÄ°M AMA’

PKK’lıyla yaÅŸadığı diyaloÄŸu anlatan Nona, “Ben paraşüt yapıyordum. PKK’lıların bulunduÄŸu bölge olduÄŸunu bilmiyordum” dedi. Yere indikten sonra PKK’lılardan birinin yanına gelerek kimlik sorduÄŸunu söyleyen Nona, “Ben paraşütçüyüm” dediÄŸini söyledi. “PKK’lının ‘Neden burada paraşüt uçuruyorsunuz, buranın askeri bölge oldu-ÄŸunu bilmiyor musunuz?’ sorusu üzerine, ‘Nasıl bilebilirim. Burası bir köy’ diye yanıt verdim” dedi.

Bunun üzerine PKK’lının paraşütlerine zarar vermeye kalktığını aktaran Wisam Nona, ÅŸunları dedi: “Ben de engellemeye çalıştım. Önce bana hakaret ederek aÅŸağıladı ve darp etmeye baÅŸladı. Karşılık verince de 3 el ateÅŸ etti. Göğsüm, karnım ve elimden vuruldum.”

VURULDUKTAN SONRA YARIM SAAT YERDE KALDI

Olaya tanık olan Nona’nın arkadaşı Süleymaniyeli Ömer ise, arkadaşının vurulduktan sonra yarım saat yerde kaldığını söyledi. Olay yerine gelen yardım ekipleri tarafından önce Amidiye Hastanesi’ne kaldırılan Nona, daha sonra Duhok’taki Tengavya Hastanesi’ne sevk edildi. Nona’nın 2 çocuÄŸunun ve aile üyelerinin Kanada’da yaÅŸadığı öğrenildi. Nona’nın ağır yaralı olarak hastaneye getirildiÄŸini söyleyen Amidiye Bölgesi SaÄŸlık Direktörü Dr. Nizar Ä°smet “Nona’nın hastaneye erken gelmesi hayatını kaybetmesini engellemiÅŸ” dedi.

 

O ANLARI VÄ°DEOYA ALDI

Ömer Al-Qaralosy, havadayken PKK’lıların ateÅŸ ettiÄŸi anları ve kurÅŸun seslerini kayda aldığı videoyu sosyal medya hesabından yayınladı.

 

Kaynak: Habertürk

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.