Sosyal Medya

Coğrafyamız

Lübnan usülü misilleme, mezhep gerginliğine yol açtı

Nusra cephesi tarafından öldürülen Lübnanlı askerin babası Nusra ile ilişkili olduğunu düşündüğü bir ailenin oğlunu kaçırarak öldürdü



Lübnan'ın Suriye sınırında, Nusra Cephesi tarafından iki yıl önce kaçırılarak öldürülen Lübnanlı asker Muhammed Maarouf  Hamiyeh'in babası, intikamını 20 yaşında olayla ilgilsi bulunmayan masum bir genci öldürerek aldı.

Yerel haber kanalı el- Cedid'de yer alan haberde, Lübnanlı askerin babası, 'devleti suçluları cezalandırmamakla suçlayarak intikamını kendisinin aldığını' açıkladı. Muhammed Maarouf  Hamiyeh'in babası Lübnan televizyonu el-Cedid'e oÄŸlunun kaçırılması ve öldürülmesinden sorumlu tuttuÄŸu Mustafa el- Hujairi'nin 20 yaşındaki yeÄŸenini öldürdüğünü itiraf etti.

20 yaşında Hüseyin Muahmmed Hujairi'yi öldürdükten sonra, Hamiyeh, "Biz şehidimizin intikamını aldık. Hujairi'nin yeğeninin cesedini şehidimizin mezarının üzerine taşıdık" dedi.

Hamiyeh'in oğlu IŞİD tarafından kaçırılan bir grup Lübnan askeri ve polisin arasındaydı. Kaçırıldıktan dört ay sonra 2014 yılının Ağustos ayında Lübnan Arsal sınır kasabasında Nusra cephesi tarafından Arsal'da öldürüldüğü açıklanmıştı.

Lübnan Ulusal haber ajansı Hamiyeh'in yakalanması için DoÄŸu Bekaa vadisinde operasyonlar baÅŸladığını duyurdu. Bu cinayetin, bölgedeki Åžii ve Sünni aileler arasında kan davasına dönüşmesinin ve  mevcut mezhepsel gerginliÄŸi kışkırtmasından korkuluyor.

ÖNCEKİ GÜN KAÇIRILMIŞTI

20 yaşındaki Hüseyin Hujairi, önceki gün kaçırılmış, cesedi dün, bedeninde 35 kurşun yarası ile Nusra Cephesi'nin öldürdüğü Hamiyeh'in mezarının üstünde bulunmuştu.

Olay sonrası, Lübnan güvenlik güçleri, bölgede geniş güvenlik önlemleri alarak mezhep çatışmanın önüne geçmeye çalışmıştı. Bölgeden gelen haberler, durumun halen çok gergin olduğu yönünde

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.