Sosyal Medya

Dünya

Avrupalılara göre yaşanacak en kötü ülke Yunanistan

Cenevre Üniversitesi tarafından 10 Avrupa ülkesinde bir anket yaptı. Ankete katılanlar, Avrupa'da yaşanacak en kötü ülkenin Yunanistan olduğunu düşünüyor.



Cenevre Ãœniversitesi’nden bir araÅŸtırma grubunun 10 Avrupa ülkesindeki vatandaÅŸlar üzerinden gerçekleÅŸtirdiÄŸi araÅŸtırmadan Yunanistan ile ilgili ilginç bir sonuç ortaya çıktı.

AraÅŸtırmaya katılan vatandaÅŸlardan kendi ülkelerindeki ve koÅŸu devletlerdeki yaÅŸam koÅŸullarını 1’den 10’a kadar derecelendirmeleri istendi. AraÅŸtırmadan ortaya çıkan sonuca göre Avrupalılar Yunanistan’ın yaÅŸanacak en kötü ülke olduÄŸunu düşünüyor.

Anketlerde elde edilen ilginç sonuçlardan bir diÄŸeri ise, Yunanistan vatandaÅŸlarının da Yunanistan’ın yaÅŸanacak en kötü ülke olduÄŸunu düşünmesi.

Mali kriz, iÅŸsizlik ve mülteci krizi Avrupalıların Yunanistan’a karşı daha çekinceli davranmasına yol açıyor. Her ne kadar turizm için Yunanistan’ı cazip bulsalar da.

Öte yandan İtalyan ve Yunanlıların üçte birinin yaşam düzeylerinin ebeveynlerine göre daha iyi olduğunu düşünürken, bu durum Almanya, İsveç ve İngiltere gibi ülkelerde ise farklı.

Avrupalıların en iyi yaÅŸam koÅŸullarına sahip olarak gördükleri ülke ise Avrupa BirliÄŸi üyesi olmayan Ä°sviçre. Polonyalılar ise yaÅŸanacak en iyi ülke olarak Almanya’yı görürken, Ä°sviçreliler ise Ä°sveç’i görüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.