Sosyal Medya

Güncel

Akşener: AKP'nin iç işi olmuşuz

MHP Başkan Adayı Meral Akşener, partisinin kongre sürecine AKP ve Adalet Bakanı'nın müdahil olduğunu savundu ve "Adalet Bakanı’nın bizzat müdahil olduğu bir süreç izledik. Biz kurultay yapmaya çalışırken AKP’nin iç işi olmuşuz." dedi.



MHP Genel Başkanlığı'na aday olan 5 isimden bir olan Meral Akşener Habertürk televizyonu yayınına katıldı. Akşener burada yaptığı açıklamada Hükümet ve Adalet Bakanlığı'nın, partisinin kongre sürecinde mevcut parti lideri Devlet Bahçeli lehine müdahil olduğunu savundu ve şunları söyledi:

"Adalet Bakanı’nın bizzat müdahil olduÄŸu bir süreç izledik. 2011’de çıkan kanuna göre yerel mahkemelerin aldığı kararların müdahil olması kanunsuz.

PerÅŸembe gecesi Yargıtay kararı çıkarsa kongre yapılacak dedik. Olumlu karar çıkabileceÄŸine inansak PerÅŸembe akÅŸamı bu kararı vermezdik. Cuma akÅŸamı bu karar 4:30’da çıktı. Avukatlarımızın yanında 3 telefon geldi. Birincisinin baÅŸsavcılıktan geldi. Ä°kincisi bilinmiyor. Üçüncüsü Adalet Bakanlığı’ndan. O kararı kaldıracağını söyleyen hakim Adalet Bakanlığı’na çağırıldı ve tedbir kararı konulup kongremiz iptal edildi.

Bir kongreyi polis kararı ile engelleyemezsiniz. Cumartesi günü Anadolu Oteli’ne gittim. Pek çok polis, TOMA’lar, zincirler. Önceden parasının ödendiÄŸi bütün otellere valilik tarafından. buraya gelenlere müsaade etmeyeceksiniz denildi.

On binden fazla insan vardı. Sadece “Ãœlkücü hareket engellenemez” ve “Åžehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları atıldı. Bahçeli’yi alkışlanan bir husus vardır; o da ülkücüleri sokaktan çekmesi. Orada ülkücüler direnen ama taÅŸkınlık yapmayan tablo çizdi. Yöneticilerin yüzlerini Türk milletine gösterdiler. Ancak bu kadar olgunlukla gösterilebilir. Bu demokratik ve hukuk arayışını gösterdik.

Biz ne kadar kurarsızlık yapılırsa yapılsın ‘Hak aranabilir’ dedik. Ãœlkücüler kararlıdır. BaÅŸkalarının yazdığı senaryoda oynamaz ve haklarını ararlar. Bu bir umut oldu.

12. Sulh Ceza Mahkemesine herkes ÅŸaşırdı. Çünkü kimse adalet beklemiyordu. Biz kurultay yapmaya çalışırken AKP’nin iç iÅŸi olmuÅŸuz. Biz taraftan da ülkemiz insanı üzerindeki o ÅŸeffaf camı çatlattık. O gün beni arayanların heyecan ve ÅŸaÅŸkınlığını anlatamam. İçiÅŸleri Bakanı olduÄŸum gün ben o kadar aranmadım.

Erdoğan istemezse hiçbir şey olmaz kanaatinin ne kadar tehlikeli olduğunu anlatmak isterim."

Kaynak: Habertürk

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.