Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan: Adım atmazlarsa geri kabul yasası çıkmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB'nin vize muafiyeti ve mültecilere para yardımı konularında adım atmamasını ve Türkiye'ye şartlar dayatmasını eleştirdi ve "Netice alınmazsa, kusura bakmasınlar, TBMM’den geri kabul anlaşmasına dair yasa çıkmaz. Bize ikide bir kriter dayatmasınlar. Burası Türkiye." dedi.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Dünya Ä°nsani Zirvesi için Ä°stanbul'da bulunan BirleÅŸmiÅŸ Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Mun ile düzenlediÄŸi ortak basın toplantısına Avrupa BirliÄŸi'ne seslendi.  ErdoÄŸan, AB'nin vize muafiyeti ve mültecilere para yardımı konularında adım atmamasını ve Türkiye'ye ÅŸartlar dayatmasını eleÅŸtirdi ve ÅŸunları söyledi:

"Ä°kili görüşmeler de bazı liderlerle bunu konuÅŸtuk. Bunlardan biri Sayın Åžansölye idi. Türkiye’ye verilecek 3 avro benim görüşmelerimde verilen sözdü. Sayın DavutoÄŸlu ile görüşmede 3 milyar avro sözü daha verildi. Bu söz ÅŸimdiye kadar tutulmadı. Tabi arkadaÅŸlar Temmuz ayına kadar 1 milyar avro verileceÄŸini söyledi. Bu para Türkiye’ye verilmeyecek. Türkiye lütuf beklemiyor. Biz dürüstlük bekliyoruz. Türkiye ne kriteri yerine getirecek. Sizin kriteriniz bu çadırlarda Avrupa’ya gitmek isteyenleri engelleyen Türkiye’ye karşı kriter koyuyorsanız kusura bakmayın. Bu bir yere kadar çekilir. Ama Türkiye nihai kararını verdikten sonra ‘Siz düşünün’ denir. Latin Amerika ülkelerinden, Türkiye’den istenen ÅŸartlar isteniyor mu ? Türkiye’den müzakereci ülke olmasına raÄŸmen, gümrük birliÄŸine üye olmasına raÄŸmen neden istiyorsunuz. 1 Haziran itibariyle geri kabul adımı atılacaktı, 30 Haziran’da da vize serbestisi adımı atılacaktı. Bu netice alınmazsa, kusura bakmasınlar,  TBMM’den geri kabul anlaÅŸmasına dair yasa çıkmaz. Bize ikide bir kriter dayatmasınlar. Burası Türkiye..."

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.