Sosyal Medya

Güncel

Hristodulidis: Anastasiadis, Akıncı ile cuma günü görüşmeyecek

Kıbrıs Rum Hükümeti Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile önümüzdeki cuma günü yapılması planlanan görüşmesinin gerçekleşmeyeceğini açıkladı.



Kıbrıs Rum Hükümeti Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Rum Yönetimi BaÅŸkanı Nikos Anastasiadis’in “Türkiye’deki Ä°nsani Zirve’nin gerçekleÅŸtirilmesi vesilesiyle, dün meydana gelen kabul edilemez eylemler dolayısıyla, Kıbrıs Türk lideriyle 27 Mayıs Cuma günü yapılması planlanan görüşmesinin gerçekleÅŸtirilmesi için uygun zemin olmadığını üzüntüyle tespit ettiÄŸini” açıkladı.
 
"SAHTE DEVLET" 
Rum sözcü, Rum Yönetimi BaÅŸkanı Nikos Anastasiadis’in “Sahte devletin yükseltilmesini amaçlayan tek yanlı hareketler olmadan, karşılıklı saygı ölçütü ve Kıbrıs sorununa karşılıklı kabul edilir bir çözüm bulunmasına iliÅŸkin olarak dile getirilen ortak irade muhafaza edildiÄŸi takdirde, diyaloÄŸun sürmesine iliÅŸkin kararlılığını yinelediÄŸini” de dile getirdi.
 
Anastasiadis Erdoğan'ın yemeğine Akıncı sebebiyle katılmadı
 
Rum sözcü “BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı ayrı tutulmaksızın, herhangi bir müdahil taraftan gelen benzer hareketlerin, geliÅŸme aÅŸamasındaki sürece yardımcı olmamakla kalmayıp, ancak bunun yerine süreci baltaladığını” da iddialarına ekledi.
 
ÇİPRAS'LA GÖRÜŞECEK
Dünya Ä°nsani Zirvesi’ne katılmak üzere Ä°stanbul’da bulunan Rum Yönetimi BaÅŸkanı Nikos Anastasiadis, bu akÅŸam Atina’ya gidecek, yarın da Yunanistan BaÅŸbakanı Aleksis Çipras ile görüşecek.
 
Ä°STANBUL/AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.