Sosyal Medya

Güncel

Yargıtay MHP için kongre kararını onayladı! MHP'de seçim olacak

Yargıtay MHP'de olağanüstü kongre kararını onayladı. Karar oy birliği ile alındı.



Yargıtay MHP'de olağanüstü kongre kararını onayladı.

Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, MHP'de olağanüstü kongre kararı veren Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararını oy birliğiyle onadı. Genel merkezin konu hakkındaki ilk değerlendirmesi ise hukuki sürecin sona ermediği yönünde oldu.

MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli daha önceki açıklamasında Yargıtay'ın kararına saygı duyacaklarını belirtmiÅŸti. 

"YARGI KAOSU ORTADAN KALKMIÅž OLDU"

Çağrı Heyeti Üyesi Ayhan Erel, karara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erel, "Yargıtay'ın bu kararının MHP'ye hayırlar getirmesini tememnni ediyoruz. Bu karar ile yargı kaosu ortadan kalkmış oldu." dedi.

Erel şunları söyledi:

Biz bu kararın kesinleÅŸmesine gerek kalmadığı düşünesi ile 15 Mayıs için karar almıştık. Daha sonra mahkemelerden kongrenin yapılmaması için tedbiren karar alınmıştı. Åžimdi Yargıtay kararı onadı. Yargıtay'ın vermiÅŸ olduÄŸu karardan sonra artık her türlü hukuki engel ortadan kalkmış oldu. Biz çaÄŸrı heyeti olarak en kısa sürede bir araya gelerek bu kurultayı en kısa sürede demokratik bir ÅŸekilde, MHP tarihine altın harflerle yazılacak ÅŸekilde yapmaya çalışacağız. 

"KONGREYÄ° EN KISA SÃœREDE YAPMAYI PLANLIYORUZ"

ÇaÄŸrı heyeti 3 kiÅŸiden meydana geliyor. Biz bugün karar verileceÄŸini bilmiyorduk. Yasanın koymuÅŸ olduÄŸu süreleri de ele alarak en kısa sürede bu kararı vereceÄŸiz. Daha fazla bekletmeksizin bu kongreyi en kısa sürede yapmayı planlıyoruz. 

OÄžAN: 3 HAFTA GÄ°BÄ° BÄ°R SÃœREYE Ä°HTÄ°YACIMIZ VAR

Sinan Oğan kararın ardından katıldığı televizyon programında yaptığı açıklamada, "Hayırlı uğurlu olsun, MHP genel merkezinin ve Adalet Bakanı'nın gayretleri boşa çıkmıştır, en kısa sürede tüzük kurultayını gerçekleştireceğiz" dedi. Oğan kurultay için "3 hafta gibi bir süreye ihtiyacımız var" dedi.

MHP’DE SÃœREÇ NASIL Ä°ÅžLEMÄ°ÅžTÄ°?

3 Mart 2015 tarihinde MHP en son olaÄŸan kurultayı 11. OlaÄŸan Kongre'yi yaptı ve Devlet Bahçeli yeniden genel baÅŸkanlığa seçildi. 30 Kasım 2015 tarihinde ise 1 Kasım seçimlerinde MHP'den milletvekili adayı gösterilmeyen Meral AkÅŸener, olaÄŸanüstü kurultay çaÄŸrısı yaptı. Bu çaÄŸrının ardından 10 Ocak 2016’da Devlet Bahçeli, partisinin kongre tarihini 18 Mart 2018 olarak açıkladı. Devlet Bahçeli’ye karşı birlikte hareket eden muhalif isimler ise 15 Ocak 2016 günü, 547 delegenin olaÄŸanüstü kurultay için verdiÄŸi imzaları MHP Genel Merkezi’ne teslim etti. Bu geliÅŸmenin ardından muhalif isimler ‘Kurultay ÇaÄŸrı Heyeti’ oluÅŸturarak, partinin olaÄŸanüstü kurultaya götürülmesi talebiyle Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açtı. 12 Åžubat tarihinde de davanın hazırlık tutanakları MHP Genel Merkezi’ne ulaÅŸtı. Tutanağın ulaÅŸmasının ardından parti yönetimi 17 Åžubat’ta Ankara 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'nden süre istedi. Tüm bu geliÅŸmelerin üzerine 24 Åžubat tarihinde Genel BaÅŸkan Yardımcısı Ãœmit ÖzdaÄŸ aday olmak için istifa etti. 8 Nisan tarihinde ise Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, muhaliflerin baÅŸvurusunu deÄŸerlendirerek olaÄŸanüstü kurultay talebine olumlu yanıt verdi.

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.