Sosyal Medya

Dünya

Mülteci yalanları birbirini izliyor: Utanın!

Uluslararası Af Örgütü hangi ülkenin mültecilere sıcak baktığını sorgulayan bir anket yaptı. 27 ülkede binlerce kişiye ülkelerine mülteci isteyip istemediklerini sordu. Af Örgütü’nün yayınladığı anket sonuçlarıysa hayli ilginç.



Ankete  göre mültecilere en sıcak bakan iki ülke Çin ve Almanya. YoÄŸun nüfusundan dolayı kendi vatandaÅŸlarına bile ağır aile politikaları uygulayan, mülteci kabulüyle ilgili ismi hiç anılmayan Çin’in ve mülteci takası konusuna sıcak baktığı için siyasi kriz yaÅŸayan Almanya’nın liste başı olması herkesi ÅŸaşırttı.

Sabah yazarı HaÅŸmet BabaoÄŸlu “Batı’yı yeni yeni tanımak...” baÅŸlıklı yazısında “Dünya deÄŸiÅŸti. Yeni "taraf"lar çıktı ortaya; yeni ezilenler, yeni ezenler belirdi. Müslümanlar sırf Müslüman oldukları için ayrımcılığa uÄŸrar oldular, mülteci sorunu büyüdükçe büyüdü; özgürlük ayaklanmaları yeni gaddarlıkların fidanlığı haline geldi, vs. Sonunda "Amnesty International"ın kodları karıştı, beyni yandı! Global sorunlara karşı, deyim yerindeyse fazla "Ä°ngiliz" kalmaya baÅŸladı.” diyerek Af Örgütü'nün yanlı raporunu eleÅŸtirdi.

Ä°ÅŸte BabaoÄŸlu’nun yazısı şöyle:

Peki söyleyin bakalım, mültecilere kucak açalım, hatta "evlerimizde ağırlayalım" diyenler sıralamasında en tepedeki Çin'in ardından gelenler hangi milletler?

Almanlar ve Ä°ngilizler.

Siz şimdi gülersiniz ama Batı medyası bayıldı tabii buna.

Sıralama şöyle gidiyor: Kanada, Avustralya, İspanya.

Türkleri merak etmişsinizdir...

Araştırmaya bakılırsa, Amerikalılar, Fransızlar, Yunanlılar, Ürdünlüler, Nijeryalılar bizden çok daha "wellcoming"ler! Efendim, bu araştırma halkın duygu dünyasını anlatıyormuş ama hükümetler bunu perdeliyormuş. Örgütün resmi sayfasında böyle laflar var.

Anlayacağınız, demode klişeler, sosyolojik yalanlar birbirini izliyor.

İyi de bu ülkelerde aşırı sağ, mülteci düşmanı, ırkçı partilere oy verenlerin oranı neden bu kadar yüksek?

Merak ediyorum: Birileri bizimle mi, yoksa mültecilerle mi dalga geçiyor? Çok ayıp!

Kaynak: Haber10

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.