Sosyal Medya

Güncel

Emeklilik yaşı 75'e çıkıyor

TBMM’ye sunulan torba tasarıyla devlet üniversitelerinde öğretim üyesi altyapısının sağlamlaştırılması için emeklilik yaşı 75'e çıkarılıyor.



Okul öncesinden üniversiteye kadar eÄŸitim silbaÅŸtan düzenleniyor. BeÅŸ yıl önce deÄŸiÅŸtirilen Milli EÄŸitim Bakanlığı TeÅŸkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile birçok eÄŸitim düzenlemesi ve yükseköğretim mevzuatında köklü deÄŸiÅŸiklikler getiren tasarı dün TBMM BaÅŸkanlığı’na sunuldu. Tasarıyla akademisyenlere yaptırımlar geniÅŸliyor, soruÅŸturma kolaylaşıyor, “meslekten ihraç” mekanizmasıyla üniversiteye dönüş yolu kapatılıyor.

EMEKLÄ° OLMA YAÅžI 75’E ÇIKIYOR

Yeni düzenleme ile bakanlık ve milletvekilliÄŸi görevinde bulunanlar, ayrıldıkları yükseköğretim kurumlarına kadro ÅŸartı aranmaksızın, bir baÅŸka yükseköğretim kurumuna ise uygun kadro olması halinde atanabilecek. Devlet üniversitelerinde öğretim üyesi altyapısının saÄŸlamlaÅŸtırılması amacıyla emeklilik yaşı 75 olarak belirleniyor. FATÄ°H Projesi kapsamında mal ve hizmet alımları ile yapım iÅŸleri Ä°hale Kanunu’na tabi olmayacak.

Kaynak: AjansHaber

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.