Sosyal Medya

Ekonomi

Bank Asya satışa çıkartılıyor

TMSF Kurulu tarafından Asya Katılım Bankası AŞ hisselerinin satışa çıkarılması karara bağlanırken, satış ilanı yayımlanmak üzere Resmi Gazete’ye gönderildi.



Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan (TMSF) yapılan açıklamaya göre, TMSF Kurulu tarafından Asya Katılım Bankası A.Åž. hisselerinin satışa çıkarılması karara baÄŸlanırken, satış ilanı yayımlanmak üzere Resmi Gazete’ye gönderildi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu BaÅŸkanı Mehmet Akben, Bank Asya'nın satış süreciyle ilgili “Bank Asya süreci TMSF tarafından yönetiliyor, ay sonuna kadar satış ya da tasfiye olacak” demiÅŸti. Akben, Bank Asya'nın bu ay sonuna kadar satılamaması halinde lisansının iptal olacağını ancak Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) bankayı satın almak ile ilgilenen kurumlarla görüştüğünü söylemiÅŸti.

20 YIL ÖNCE KURULDU

Bank Asya, geçtiğimiz yıl mayıs ayında BDDK kararı ile TMSF'ye devredilmişti. Ekim 1996'da Asya Finans Kurumu A.Ş olarak kurulan Bank Asya'da mevcut unvan Aralık 2005'ten itibaren kullanılmaya başlandı. Kasım 2014'te 202 şubesi bulunan Bank Asya'nın hali hazırda Türkiye genelinde 200 şubesi bulunuyor.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.