Sosyal Medya

Dünya

Hindistan'daki Müslüman aile nüfusu azalıyor

Hindistan Aile Bakanlığı, Hindistan'daki azınlıklar arasında en fazla küçülen topluluğun Müslümanlar olduğunu açıkladı.



Hindistan'da yapılan nüfus sayımı sonuçları raporlar halinde yayınlandı. Hindistan Aile Bakanlığı'nın raporuna göre, Müslüman aile nüfusu yüzde 5.61'den yüzde 5.15'e düştü.

Konuyla ilgili açıklama yapan nüfus planlama uzmanları, Müslüman aile nüfusunun azalmasındaki en büyük sebebin 'eğitim seviyesinin yükselmesi' olduğunu söyledi.

Hindistan'da Müslüman nüfusunun hızlı yükselmesi son dönemde aşırı sağcı Hinduların tepkisine sebep oluyordu. Geçtiğimiz yıl Hindistan meclisindeki aşırı sağcı milletvekillerinden Sakshi Maharaj ve Vishwa Hindu Parishad, Müslümanların hızla büyümesine karşı, Hinduların en az dört çocuk doğurmasına dair açıklamalarda bulunmuştu.

GeçtiÄŸimiz günlerde ABD'de yayınlanan PEW Research Center'in 'Dünyadaki Müslüman nüfusu ve geleceÄŸi' adlı bir rapor yayınlanmıştı.

Raporda ÅŸu ifadelere yer verilmiÅŸti. "Endonezya ayrıca dünyanın tek ve en fazla Müslüman nüfusa sahip ülkesi. Ancak PRC’nin araÅŸtırmasına göre 2050 yılına kadar çoÄŸunluÄŸun Hindu olduÄŸu Hindistan, 300 milyondan daha fazla Müslümanla Endonezya’yı geçecek.Ve yine Avrupa’daki Müslüman nüfus da büyümektedir. Yaptığımız araÅŸtırmalara göre, 2050 yılına gelindiÄŸinde Avrupa’nın yüzde 10’u Müslüman olacak."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.